Μπινιχάκης: Ποια μέτρα στήριξης ζητά από την πολιτεία ο εμπορικός κόσμος

10:28 π.μ. - Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Τετ, 18/28/2020
Image: Μπινιχάκης: Ποια μέτρα στήριξης ζητά από την πολιτεία ο εμπορικός κόσμος

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Υπερ του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων τις ημέρες των Χριστουγέννων εάν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν τάσσεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 και τη Μαρία Τσαγκαράκη.

Ευελπιστούμε, είπε, ότι θα είμαστε σε καλό επίπεδο από άποψη υγείας και θα είναι εφικτό το άνοιγμα των καταστημάτων ώστε να μπορέσουν οι έμποροι να πάρουν μια ανάσα, έστω και μικρή. Ο εμπορικός κλάδος έχει πληγεί ήδη από το πρώτο κλείσιμο λόγω της πανδημίας και τώρα η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η αγορά των Χριστουγέννων είναι δυναμική και η κίνηση εκείνες τις ημέρες θα είναι ένα σωσίβιο για τον κλάδο.

Από εκεί και πέρα όμως συνέχισε ο κ. Μπινιχάκης θα πρέπει η πολιτεία να λάβει μέτρα στήριξης με μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, έναν νέο σχέδιο για τις επιταγές, πάγωμα πληρωμών σε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές, άμεσα άτοκα δάνεια με εκταμίευση μέσω τιμολογίων. Πρόσθεσε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη των εμπορικών συλλόγων Κρήτης όπου θα τεθούν όλα τα παραπάνω σε κάθε περίπτωση όμως είναι αναγκαίο ο κλάδος να στηριχτεί από την πολιτεία, σημείωσε.

Τέλος σε ότι αφορά στον στολισμό της πόλης εν όψει των γιορτών ανέφερε ότι θα γίνει συζήτηση με την πρόεδρο του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κα Μαρία Σακαδάκη ώστε να εξετάσουν πως μπορεί να διαμορφωθεί ένα χριστουγεννιάτικο κλίμα στον δήμο δεδομένου ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει προγραμματισμός για εκδηλώσεις, εξαιτίας της πανδημίας.