Μπορμπουδάκη: Αν κριθεί αναγκαίο να αρθούν τα μέτρα στην Κρήτη, θα το κάνουμε

7:37 π.μ. - Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τετ, 22/37/2020
Image: Μπορμπουδάκη: Αν κριθεί αναγκαίο να αρθούν τα μέτρα στην Κρήτη, θα το κάνουμε

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και αυτές οι μέρες είναι καθοριστικές τόσο για την Κρήτη όσο και για την χώρα»

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και αυτές οι μέρες είναι καθοριστικές τόσο για την Κρήτη όσο και για την χώρα» ανέφερε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Όπως σημείωσε στην Κρήτη έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 1000 τεστ για κορωνοϊό σε πολίτες, ενώ παρά το γεγονός πως εδώ και 15 περίπου ημέρες δεν έχει υπάρξει νέο κρούσμα του ιού στο νησί, πολίτες συνεχίζουν να προσέρχονται στα νοσοκομεία με ύποπτα συμπτώματα.

«Τεστ διενεργούνται καθημερινά, υπάρχει προσέλευση κόσμου στα νοσοκομεία, τα δείγματα αποστέλλονται στα εργαστήρια, ωστόσο βγαίνουν αρνητικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Μπορμπουδάκη τόνισε πως οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα γιατί η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να εκτραπεί και να υπάρξει διασπορά του ιού.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο», σημείωσε και ευχαρίστησε τους Κρητικούς, οι οποίοι όπως είπε «έδειξαν υπευθυνότητα και τις γιορτινές ημέρες αλλά και τις προηγούμενες».

Αναφορικά με την άρση των μέτρων η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ανέφερε πως αυτή θα γίνει όταν η επιστημονική επιτροπή το κρίνει και σταδιακά.

«Η Κρήτη είναι η 7η Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας, Υπάρχουν άλλες έξι οι οποίες επιδημιολογικά βρίσκονται σε πιο δύσκολη κατάσταση», ανέφερε και συμπλήρωσε πως «μέχρι στιγμής ακολουθούμε όλοι τον γενικό στρατηγικό σχεδιασμό, ωστόσο αν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο να αρθούν τα μέτρα τοπικά στην Κρήτη, θα το κάνουμε».

creta24.gr