Να δούμε σοβαρά τη δημιουργία Νοσοκομείου στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού

12:25 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
12:07 μ.μ. - Παρ, 02/25/2021
Image: Να δούμε σοβαρά τη δημιουργία Νοσοκομείου στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού

Ο Αργύρης Πανταζής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" στον Ηχώ 99,8

Τις θέσεις της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" αναφορικά με τις εξελίξεις για το Νοσοκομείο Και τη μετακίνηση γιατρού αλλά και τη μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέλυσε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8, ο επικεφαλής κ. Αργύρης Πανταζής.

Αυτό το οποίο καταρχάς τόνισε ήταν ότι η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της λειτουργίας των περιφερειακών νοσοκομείων και την ανάγκη να στηριχτούν ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Σε τοπικό επίπεδο φαίνεται ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας λειτουργεί ως "δεξαμενή" για να καλύπτονται ανάγκες άλλων νοσοκομείων και αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί. Μάλιστα σε ότι τους αφορά ως παράταξη, έχουν στείλει σειρά εγγράφων στους αρμόδιους φορείς με προβληματισμούς και ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και τον σχεδιασμό για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσoκομείου, προγραμματισμός προσλήψεων, εργασίες ανακαίνισης κλπ .

Αυτό που προτείνουν και επεσήμαναν από πλευράς τους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας ήταν ότι για τα επόμενα 5 χρόνια η κυβέρνηση εξασφάλισε 32 δις ευρώ προκειμένου να διατεθούν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στα Υπουργεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή η χρηματοδότηση είναι μια ευκαιρία για να λυθούν θέματα υγείας στον Νομό . Και για να λυθεί το πρόβλημα η πρότασή τους είναι η χωροθέτηση και ανέγερση κεντρικού, σύγχρονου Νοσοκομείου στο γεωγραφικό κέντρο του Νομού, λαμβάνοντας υπόψη και τα πληθυσμιακά στοιχεία, ανέφερε ο κ. Πανταζής. Καλώντας δημοσίους όσους κρατούν υψηλά πόστα και θέσεις ευθύνης, να πάρουν θέση στο θέμα.