Νέα προγράμματα και δραστηριότητες στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

8:49 π.μ. - Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016
08:10 π.μ. - Τετ, 19/49/2016
Image: Νέα προγράμματα και δραστηριότητες στο ΚΑΠΗ Ιεράπετρας

Υποστηρίζοντας ακόμα περισσότερο μια σημαντική δομή, όπως το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων και προσφέροντας νέες δυνατότητες στα μέλη της, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας μετά την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού στην οποία προχώρησε την τρέχουσα περίοδο, ενισχύει ακόμη περισσότερο το έργο της σημαντικής αυτής δομής, προσφέροντας επιπλέον ευκαιρίες εποικοδομητικής ενασχόλησης και υποστήριξης.

Παράλληλα, με τα τμήματα γυμναστικής που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τη μουσικοθεατρική ομάδα  και τις ενημερωτικές ομιλίες που κατά διαστήματα πραγματοποιούνται, το πρόγραμμα του ΚΑΠΗ εμπλουτίζεται με τη δημιουργία χορευτικής ομάδας, μετά και την πρόσληψη δασκάλας χορού από την Υπηρεσία, ενώ πλέον το έργο της δομής θα υποστηρίζουν ψυχολόγος και φυσιοθεραπευτής, οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα, στοχεύοντας έτσι στην ενίσχυση του τομέα συμβουλευτικής και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την Τρίτη Ηλικία.
 
Στις νέες δραστηριότητες που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τα μέλη του ΚΑΠΗ αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.
 
Όπως τόνισε « Με απώτερο σκοπό μας να προσφέρουμε στα μέλη του ΚΑΠΗ τη χαρά της δράσης και της ζωής, υποστηρίζουμε ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους. Πρώτη  μας προτεραιότητα σε κάθε περίπτωση είναι η βελτίωση των υποδομών, η εξασφάλιση των ικανών προϋποθέσεων και η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών, κάτι που επιδιώκουμε και με τις νέες προσλήψεις στις οποίες προχωρήσαμε, προκειμένου να δώσουμε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δημιουργικές δράσεις και δρώμενα του κοινωνικού συνόλου» υπογράμμισε η κα. Χατζημαρκάκη, ενημερώνοντας τα μέλη του ΚΑΠΗ για τις νέες δραστηριότητες που μπορούν στο εξής να απολαμβάνουν.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 
1) Καθημερινά  Δευτέρα – Παρασκευή από τις 7:00 πμ – τις 3:00 μμ: Ιατρείο (μέτρηση αρτηριακής πίεσης – μέτρηση σακχάρου – χοληστερίνης – τριγλυκερίδια –ενεσοθεραπεία – εμβόλια)
 
2) Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 πμ έως και 12:00 μμ:  Φυσικοθεραπεία
 
3) Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 9:00 πμ έως και 10:00 πμ: Γυμναστική
 
4) Κάθε Πέμπτη από τις 9:30 πμ έως και 11:30 πμ: Ομάδα μουσικοχορευτικής δραστηριότητας
 
5) Κάθε Τρίτη από τις 8:00 πμ έως και 13:00: Ψυχολόγος
 
6) Κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 10:00 πμ έως και 11:00 πμ: Ομάδα χειροτεχνίας
 
Γραφείο Τύπου
 
Δήμου Ιεράπετρας