Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο - 59χρονος στη ΜΕΘ του Βενιζελείου

8:32 π.μ. - Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020
08:09 π.μ. - Πέμ, 10/32/2020
Image: Νέο κρούσμα κορωνοϊού στο Ρέθυμνο - 59χρονος στη ΜΕΘ του Βενιζελείου

Συνολικά, περισσότερα από 10 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Κρήτης

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στο Ρέθυμνο την Τετάρτη.

Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο έχει ήπια συμπτώματα.

Η γυναίκα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό και ήδη πραγματοποιείται ιχνηλάτιση των επαφών της, προκειμένου να διαπιστωθεί η πιθανή διασπορά του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως η εν λόγω γυναίκα δεν αποτελεί το μοναδικό κρούσμα κορωνοϊού που καταγράφει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στην Κρήτη, κατά τη σημερινή του ενημέρωση. Το κρούσμα που καταγράφεται στο Ρέθυμνο, αφορά στην 65χρονη Ρεθυμνιώτισσα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία εισήχθη χτες, Τρίτη, στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ειδική μονάδα κορωνοϊού του Νοσοκομείου.

Στη ΜΕΘ Βενιζελείου ένας 59χρονος

Σε επίπεδο Ηρακλείου, 5 άτομα νοσηλεύονταν μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (ΜΑΚ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών επρόκειτο να λάβει εξιτήριο μέσα στην ημέρα.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, 2 άτομα νοσηλεύονταν στην Κλινική Covid: Πρόκειται για την 83χρονη από τον οίκο ευγηρίας, καθώς και έναν 73χρονο άνδρα.

Σημειώνεται πως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, νοσηλεύεται ένας 59χρονος, ο οποίος έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, γι’ αυτό και εισήχθη στη ΜΕΘ.

3 «ύποπτα» κρούσματα στα Χανιά

Στα Χανιά, 3 άτομα με «ύποπτα» συμπτώματα κορωνοϊού νοσηλεύονταν μέχρι το απόγευμα στο Νοσοκομείο Χανίων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων, ενώ 4 ακόμη άτομα, τα οποία αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Χανίων.

neakriti.gr