Νοσοκομεία Λασιθίου: Αρνητικά τα πρώτα τεστ αντισωμάτων σε εργαζόμενους

7:43 π.μ. - Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020
07:07 π.μ. - Δευ, 06/43/2020
Image: Νοσοκομεία Λασιθίου: Αρνητικά τα πρώτα τεστ αντισωμάτων σε εργαζόμενους

Σε τεστ αντισωμάτων μετέχουν αυτές τις μέρες εθελοντικά οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία του Λασιθίου

Σε τεστ αντισωμάτων μετέχουν αυτές τις μέρες εθελοντικά οι εργαζόμενοι στην δημόσια υγεία του Λασιθίου και τα μέχρι τώρα δεδομένα μαρτυρούν πως στο νομό Λασιθίου έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά η πρόληψη.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Μιχάλη Ατσαλάκη στην ΑΝΑΤΟΛΗ αν και δεν υπάρχουν ακόμα ολοκληρωμένα στοιχεία, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό στελεχών της δημόσιας υγείας, φαίνεται ξεκάθαρα πως τα νοσοκομεία μας κρατήθηκαν μακριά από τον κορονοϊό παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαχείριση σε δύο από αυτά (Σητείας και Αγίου Νικολάου) περιστατικού που έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

Είναι αξιοσημείωτο πως στην περίπτωση της νεαρής γιατρού που έμεινε από την έναρξη κρυολογήματος σε κατ’ οίκον απομόνωση, δεν ανιχνεύονται σήμερα αντισώματα, ενδεχόμενο που μαρτυρεί πως ήταν ήπια η νόσος.

Όπως επιβεβαιώνει ο Συντονιστής για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία του Λασιθίου, χειρουργός Δρ. Νίκος Μουδατσάκης, είναι σημαντικό και θετικό στοιχείο πως δεν έχουμε κρούσματα στο νομό κι αυτό αποτυπώνει και το αρνητικό τεστ αντισωμάτων, όπου διενεργείται. Όταν κάποιος δεν έχει περάσει την ασθένεια δεν έχει και αντισώματα. Δείχνει πως λειτουργήσαμε και χειριστήκαμε αποτελεσματικά τα περιστατικά που είχαμε κι όσα θεωρούσαμε επικίνδυνα.

Το θετικό όμως της έλλειψης κρουσμάτων, αποτυπώνει και μια άλλη παράμετρο, την οποία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σε τοπικό επίπεδο και με δεδομένη την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Πως αν δεν υπάρχουν αντισώματα, θα πρέπει όσοι βρεθούν κοντά σε κρούσμα να έχουν τις κατάλληλες προφυλάξεις. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία στα στελέχη της δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής υγείας στο νομό Λασιθίου, αλλά και στους πολίτες προσωπικά.

anatolh.com