Ο Αραχωβίτης στον Ηχώ 99,8 και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της αγροτικής παραγωγής

9:49 π.μ. - Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Πέμ, 09/49/2020
Image: Ο Αραχωβίτης στον Ηχώ 99,8 και οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της αγροτικής παραγωγής

Να διασφαλιστεί η παραγωγή προϊόντων και την επόμενη μέρα, τονίζει ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Για τα προβλήματα των αγροτών λόγω κορωνοϊού ο πρώην υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή «Καλημέρα Λασίθι» με τη Μαρία Τσαγκαράκη καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Η Ιεράπετρα , ανέφερε, είναι από τις πλέον παραγωγικές περιοχές της χώρες. Με την κρίση του κορωνοϊού οι επενδύσεις και ο προγραμματισμός της παραγωγής σε εσωτερικό και εξωτερικό έχουν παγώσει. Η κατάσταση αυτή έχει ήδη μεγάλη διάρκεια και θα έχει και συνέχεια. Αυτό οδηγεί τους παραγωγούς να βλέπουν το μέλλον όχι τόσο αισιόδοξα. Χρειάζονται λοιπόν ενίσχυση για να μπορέσουν να παραξουν την επόμενη μέρα.

Αυτό που προτείνουμε είναι αναστολή καταβολής των υποχρεώσεων σε τράπεζες ασφαλιστικές εισφορές πληρωμές στο δημόσιο , να δοθεί ρευστότητα στους παραγωγούς, να αξιοποιηθούν εργαλεία απορρόφησης της παραγωγής και προϊόντα να διατεθούν σε στρατό, νοσοκομεία, κοινωνικές δομές και προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», να διευρυνθεί το ύψος των de minimis κ.α.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δοθούν κίνητρα στον αγρότη να μείνει στο χωράφι, να διασφαλιστεί η παραγωγή προϊόντων και την επόμενη μέρα.