Ο Βαρδάκης στον Ηχώ για μεταφορικό ισοδύναμο, εθνικά θέματα και αεροδρόμιο Καστελίου

11:31 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
11:01 π.μ. - Πέμ, 23/31/2020
Image: Ο Βαρδάκης στον Ηχώ για μεταφορικό ισοδύναμο, εθνικά θέματα και αεροδρόμιο Καστελίου

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης στον Ηχώ 99,8

Για το μεταφορικό ισοδύναμο μιλά στον Ηχώ 99,8 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή και την απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή σε σχετική ερώτησή του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ο κ. Βαρδάκης, άνοιξε το δρόμο για πρώτη φορά στη χώρα της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου. Η Κρήτη είχε μείνει απ΄έξω λόγω κάποιων προβλημάτων και οι κρητικοί βουλευτές είχαν κάνει ουσιαστική παρέμβαση στους τότε υπουργούς. Με αρκετές πιέσεις, την παρέμβαση επιμελητηρίων του νησιού, την εκπόνηση μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιά που τεκμηρίωνε τους λόγους ένταξης της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο βρέθηκε τρόπος και τα κονδύλια για την ένταξη του νησιού. Ακολούθησε η απόφαση για ένταξη της Κρήτης. Η ΚΥΑ δεν υπεγράφη καθώς μεσολάβησαν εκλογές. Ο κ. Πλακιωτάκης γνωρίζει ότι είναι ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τους παραγωγούς της Κρήτης και όχι μόνο. Ζητάμε βέβαια και την ένταξη του επιβατικού ισοδύναμου. Ο κ. Πλακιωτάκης στην απάντησή του είπε ότι θα δημιουργήσουν άλλα εργαλεία, έχουν παραγγείλει άλλη μελέτη για να καθορίσει πώς μπορεί να δοθεί το μεταφορικό ισοδύναμο. Στην ουσία το παραπέμπει στις καλένδες το ακυρώνει με ένα παράξενο τερτίπι για να βρει κάτι άλλο. Εάν υπήρχαν στρεβλώσεις, όπως υποστηρίζει ο κ. Πλακιωτάκης, τόσο καιρό τότε από τότε που ήρθαν στην κυβέρνηση τι κάνει το Υπουργείο για να τις διορθώσει, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης.

Ο κ. Βουλευτής αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις παραβιάσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα υπερέχει στρατιωτικά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν πρέπει όμως να έχει παθητική στάση απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα που έχει μπροστά της. Σημαντικό ρόλο παίζει η διπλωματία της χώρας απέναντι σε όλα αυτά. Εκτίμησε δε ότι θα πρέπει ο πρωθυπουργός να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και επιπλέον να έχει σειρά επαφών με τους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών καθώς το θέμα αφορά και την Ευρώπη.

Τέλος σε ότι αφορά στο αεροδρόμιο Καστελίου είπε ότι επιτέλους δρομολογείται ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο και σε μια 5ετία η Κρήτη θα έχει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες του Λασιθίου. "Είμαστε σε αναμονή της υπογραφής των συμβάσεων σήμερα και των επίσημων ανακοινώσεων από την κυβέρνηση", σημείωσε ο Βουλευτής.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Βαρδάκη: