Ο καιρός στην Κρήτη: Έως πότε θα «κρατήσουν» οι βροχές - Πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

11:33 π.μ. - Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Δευ, 30/33/2020
Image: Ο καιρός στην Κρήτη: Έως πότε θα «κρατήσουν» οι βροχές - Πρόγνωση για όλη την εβδομάδα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα

«Γυροφέρνει», και πάλι, την Κρήτη η επερχόμενη κακοκαιρία, ωστόσο δεν αναμένεται να επαναληφθούν τα καταστροφικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), Σήμερα, Δευτέρα, αναμένονται βροχές, ενώ ο καιρός θα είναι νεφελώδης καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στην Κρήτη, με τοπικές βροχές την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Νότια Κρήτη.

Μάλιστα, για σήμερα Δευτέρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού της ΕΜΥ, το οποίο - υπενθυμίζεται πως - συμπεριλαμβάνει και την Κρήτη.

Σύμφωνα με αυτό:

Τη Δευτέρα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλαδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια, η οποία θα γίνει αισθητή τη Δευτέρα και στην κεντρική και νότια χώρα.

Αναλυτικότερα,

ο καιρός σήμερα στην Κρήτη:

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα στην Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της εβδομάδας στη χώρα

Τρίτη:

Στα ανατολικά και τα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως σε Σποράδες, Εύβοια και νότιο Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική Πελοπόννησο που βαθμιαία το βράδυ θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Τετάρτη:

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης) νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην ανατολική Πελοπόννησο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στο Ιόνιο και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Στη υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με τοπικές βροχές στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πέμπτη:

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (εκτός Θράκης) νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, στα δυτικά πιθανώς ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα δυτικά 6 με 7 και στο βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Εξασθένηση στα δυτικά από τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Παρασκευή:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο:

Στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι το βράδυ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

neakriti.gr