Οφειλόμενη απάντηση στον Θ. Μανουσάκη, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Λασιθίου

7:47 π.μ. - Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Δευ, 14/47/2021
Image: Οφειλόμενη απάντηση στον Θ. Μανουσάκη, Πρόεδρο ΕΛΜΕ Λασιθίου

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών Λασιθίου - ΣΥΝ.Ε.Κ.

Με έκπληξη και αμηχανία ο εκπαιδευτικός κόσμος παρακολούθησε τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Προέδρου της ΕΛΜΕ Λασιθίου και Διευθυντή του 2ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας κ. Μανουσάκη  Θεόδωρου στον ΗΧΩ FM προχθές 11 Ιουνίου 2021 με αφορμή την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

(διαθέσιμη στην ιστοσελίδα  https://hxonews.gr/article/sth-maxh-twn-panelladikwn-th-deytera-166-mathhtes-twn-gel-ierapetras-kai-makry-gialoy?fbclid=IwAR0mtfXhv0zBegf9lGzC7dQiuIBYFzkfp0PNqn6w5izpMVK_wmzgYCG7upI)

Σε αυτήν, λοιπόν,  ο κ. Μανουσάκης με τρόπο αντιδεοντολογικό, αντιπαιδαγωγικό και αντισυναδελφικό,  με ένα μη συγκροτημένο λόγο προέβη σε τοποθετήσεις που προκαλούν την κοινή λογική ,για τις αιτίες που τον οδήγησαν σε αυτές! 

Συγκεκριμένα: 

  1. Προσέβαλε τους νέους συναδέλφους χαρακτηρίζοντας τους ανεπαρκείς( με ποια άραγε κριτήρια;)
  2. Απαξίωσε τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας  αμφισβητώντας  το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης( σε ποιους άραγε δείκτες στηριζόμενος;)
  3. Εξέφρασε την άποψή του για κατάργηση όλων των ΑΕΙ, εκτός από 4-5( με ποια τεκμηρίωση;)
  4. Υπεραμύνθηκε της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ)  στα Πανεπιστήμια, και μάλιστα υπερέβαλλε εαυτόν προσδιορίζοντάς την  στο 14 , προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό των εισαγομένων στα ΑΕΙ
  5. Παρότρυνε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές, ως πιο αξιόπιστα τα Πανεπιστήμια.
  6. Και κυρίως εξέπεμψε ένα μήνυμα απαισιοδοξίας, εκφοβισμού και  ανασφάλειας στους υποψήφιους μαθητές που διαγωνίζονται τη Δευτέρα 14/6/2021, διογκώνοντας το άγχος και την πίεσή  που ήδη βιώνουν λόγω της φύσεως των εξετάσεων…

Ο λόγος του συναδέλφου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της δημοσιογράφου να τον επαναφέρει στην τάξη, μόνο ως θλιβερό φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί, εκφερόμενος από δημόσιο λειτουργό της Εκπαίδευσης!

 Μία εξήγηση είναι μόνο δυνατή για το παραλήρημα αυτό, η στήριξη των κυβερνητικών επιλογών στα θέματα της εκπαίδευσης, πράγμα εμφανές, αφού αγνοεί ακόμα και τις ψηφισμένες και πολλάκις εκφρασμένες  θέσεις της ΟΛΜΕ και της παράταξης της ΔΑΚΕ, καθώς  και όλους τους  αγώνες  του κλάδου από τις αρχές του περασμένου αιώνα τουλάχιστον!

Δυστυχώς ο κ. Μανουσάκης είναι εκφραστής της κοινωνικής αντιμεταρρύθμισης της ΝΔ με την οποία  ονειρεύονται  επιστροφή σε άλλες εποχές ! Οι απόψεις αυτές φανερώνουν  το στυγνό πρόσωπο της ΝΔ που επιχειρεί να ξαναχτίσει τον κόσμο για τους δικούς της λίγους και εκλεκτούς…

Εμείς, έχοντας πλήρη συνείδηση του παιδευτικού μας ρόλου απορρίπτουμε τέτοιου είδους λογικές και ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ:

  1. ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
  2. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ
  3. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
  4. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Και ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΔΥΝΑΜΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ! 

Ενώ ταυτόχρονα τους προτρέπουμε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ να ισοπεδώνει τα όνειρά τους, Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ!