Οι εργάτες γης μπορούν να εμβολιαστούν με προσωρινό ΑΜΚΑ μέσω ΚΕΠ

9:59 π.μ. - Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Πέμ, 01/59/2021
Image: Οι εργάτες γης μπορούν να εμβολιαστούν με προσωρινό ΑΜΚΑ μέσω ΚΕΠ

Με κινητές μονάδες στα χωριά του Λασιθίου θα επιταχυνθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού

Αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στον Νομό Λασιθίου που ως επίκεντρο είχε την προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε, ο Υπουργός τους μετέφερε τον σχεδιασμό για εμβολιασμό σύμφωνα με τον οποίο θα συσταθούν κινητά κλιμάκια που θα εμβολιάζουν τον πληθυσμό που δεν μπορεί να προσεγγίσει εύκολα τα κεντρικά σημεία εμβολιασμού. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε σημεία πχ πλατείες που θα προ καθορίζονται με βάση και την επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν. Το επόμενο διάστημα θα προκύψουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις αφού και οργανωτικά θα πρέπει να συζητηθούν κάποια ζητήματα και να επιλεγούν οι τόποι και οι τρόποι ώστε να ενισχυθεί ο εμβολιασμός, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ την Περιφέρεια , τους Δήμους τις τοπικές κοινωνίες, εξήγησε.

Σχετικά με το ζήτημα της μετακίνησης αναισθησιολόγου, ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε ότι όπως φάνηκε από τις συζητήσεις που έγιναν σε άμεσο χρόνο θα βρεθεί λύση.

Τέλος ανέφερε ότι ένα ακόμα στοιχείο που προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη ήταν ότι όλοι οι εργάτες γης σε όλη τη χώρα μπορούν μέσω Κ.Ε.Π να λάβουν προσωρινό Α.Μ.Κ.Α και να εμβολιαστούν.