Οι φοιτητές σπάνε την απαγόρευση και στέκονται απέναντι στον αυταρχισμό

1:33 μ.μ. - Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021
01:01 μ.μ. - Πέμ, 28/33/2021
Image: Οι φοιτητές σπάνε την απαγόρευση και στέκονται απέναντι στον αυταρχισμό

Την απάντηση τους δίνουν μαζικά και δυναμικά φοιτητές και μαθητές σε όλη τη χώρα απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια

Από τα Προπύλαια της Αθήνας έως τη Θεσσαλονίκη χιλιάδες φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους ζητώντας λεφτά για την παιδεία και όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια. Με μάσκες και αποστάσεις σπάνε την απαγόρευση.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία. «Απ’ τα ιδρύματά μας δε λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά-καθηγητές-βιβλία! » ένα από τα βασικά συνθήματα στις δυναμικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα.

Με μάσκες και αποστάσεις οι φοιτητές έσπασαν στην πράξη το μέτρο της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που στόχευση είχε τις δικές τους αντιδράσεις.

hxonews

Φωτογραφία από σελίδα: 1 χρόνος κλειστά Πανεπιστήμια – ΩΣ ΕΔΩ

Στην Πρυτανεία Αθηνών έχει αναρτηθεί πανό που γράφει «Όχι στην πειθάρχηση, όχι στην καταστολή» από καθηγητές και εργαζομένους στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

hxonews

A. Gasteratos/ TPP

Πιο πριν, έξω από τη Βουλή, βουλευτές, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν πανό «Όχι στη δημοκρατική εκτροπή, δημόσια και δωρεά Παιδεία – Δικαίωμα στη γνώση – Δικαίωμα στον Αγώνα».

hxonews

A. Gasteratos/ TPP

hxonews

A. Gasteratos/ TPP

thepressproject.gr