Οι ΜΕΘ της Κρήτης, η περιφέρεια και η μεγάλη δωρεά που έρχεται από την Κίνα

8:39 π.μ. - Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Πέμ, 26/39/2020
Image: Οι ΜΕΘ της Κρήτης, η περιφέρεια και η μεγάλη δωρεά που έρχεται από την Κίνα

Ο περιφερειάρχης κάνει κινήσεις ώστε να έρθει γρήγορα η προσφορά που κάνουν οι Κινέζοι για τα νοσοκομεία της Κρήτης

Έτοιμη να συμβάλει με τις δικές της δυνάμεις στον εξοπλισμό των ΜΕΘ της Κρήτης είναι και η περιφέρεια η οποία ήδη βρίσκεται σε στενή επαφή με την ΥΠΕ, τον κ.Γεωργόπουλο, στο ΠΑΓΝΗ , αλλά και τα άλλα νοσοκομεία του νησιού τα οποία έχουν καταγράψει τις ανάγκες τους που τις επόμενες μέρες αναμένεται να είναι αυξημένες λόγω του κορωνοϊού.

"Πρέπει να δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια, θα δώσουμε και τα χρήματα που υπάρχουν, ό,τι περισσεύει για να ενισχύσουμε τις μονάδες με αναπνευστήρες και μόνιτορ" έλεγε σε συνεργάτες του ο περιφερειάρχης που είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς της υγείας στην Κρήτη και ειδικά με τους γιατρούς που δίνουν τη μάχη.

Η πιο σημαντική πάντως είδηση φαίνεται πως έρχεται από την Κίνα και μάλιστα από την περιφέρεια της Χουάν, που επλήγη όσο καμιά άλλη περιοχή από τον ιό. Η διοίκηση της κινέζικης περιφέρειας σε συνεργασία με την κινεζική πρεσβεία και υψηλούς αξιωματούχους έχουν διαμηνύσει ότι θέλουν να βοηθήσουν την Κρήτη στέλνοντας άμεσα εξοπλισμό εδώ, είτε είναι αναπνευστήρες και μόνιτορ είτε επιπλέον υλικό για να στηθούν επιπλέον μονάδες εντατικής θεραπείας.

 Η επαφή που έχουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια και η φιλία που έχουμε αναπτύξει με την Κίνα δημιουργεί τις προϋποθέσεις να δεχτούμε αυτή την ανεκτίμητη προσφορά, τόνιζε ο κ.Αρναουτάκης που σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε επαφή και με την ελληνική διπλωματία, την Αegean και άλλους φορείς ώστε να μεταφερθεί ο εξοπλισμός μέχρι το τέλος του μήνα στην Κρήτη.

Εάν γίνει αυτό σε συνδυασμό και με την πρόθεση επιχειρηματιών να συμβάλουν οικονομικά στην ενίσχυση των ΜΕΘ και τον κλινικών με εξοπλισμό τότε αρχές Απριλίου τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ καλύτερα από πλευράς...ετοιμότητας και σχεδιασμού για τα νοσοκομεία της Κρήτης.

hxonews

cretalive.gr