Οι Σύλλογοι Ιεράπετρας για την υποβάθμιση λειτουργίας του ΙΚΑ Ιεράπετρας

9:19 π.μ. - Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017
09:01 π.μ. - Τρί, 03/19/2017
Image: Οι Σύλλογοι Ιεράπετρας για την υποβάθμιση λειτουργίας του ΙΚΑ Ιεράπετρας

Το υποκατάστημα ΙΚΑ Ιεράπετρας είναι το πρώτο υποκατάστημα που λειτούργησε σε επίπεδο Νομού Λασιθίου και είναι το μοναδικό που στεγάζεται σε ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο και κατά συνέπεια δεν επιβαρύνει με έξοδα στέγασης, ενώ διαθέτει χώρο που κάνει εφικτή ακόμα και τη δημιουργία ιατρείων

 Καλύπτει ασφαλιστικά ένα μεγάλο Δήμο 40.000 κατοίκων (το υποκατάστημα Ιεράπετρας εξυπηρετεί μία παραλιακή ζώνη που εκτείνεται από το Γούδουρα μέχρι και τη Βιάννο, λόγω καλύτερης συγκοινωνιακής σύνδεσης) και εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερες από 2.000 επιχειρήσεις και περίπου 8.500 ασφαλισμένους.
 
Στην Ιεράπετρα υπάρχει οικονομική δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς είναι η πλέον αναπτυσσόμενη αγροτική περιοχή της Κρήτης στον τομέα παραγωγής και συσκευασίας αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά συσκευαστήρια – εξαγωγές και ελαιουργεία στα οποία απασχολούνται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.
 
Πρόκειται επίσης και για μία τουριστική περιοχή με πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και επομένως μεγαλύτερη ανάγκη ύπαρξης υπηρεσιών, όπως το ΙΚΑ, αλλά και άλλων δημόσιων υπηρεσιών που κατά καιρούς έχουν συρρικνωθεί και αναγκάζουν τους πολίτες της περιοχής μας να χάνουν εργατοώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκτός πόλης.
 
Σας πληροφορούμε ότι, ο Νομός Λασιθίου δεν έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τους άλλους Νομούς της Κρήτης, όπου εκεί μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις Υποκαταστημάτων και μετακινήσεις προσωπικού, διότι εκεί υπάρχει ένα μητροπολιτικό κέντρο σε κάθε Νομό, εύκολη επικοινωνία με αυτό και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, επιχειρήσεων και συνταξιούχων κατοικεί κοντά σε αυτό. Η τυχόν κατάργηση ή υποβάθμιση του Υποκαταστήματος θα αναγκάσει τους περισσότερους των υπαλλήλων να υπηρετήσουν στο ΙΚΑ Αγίου Νικολάου, που σημαίνει ότι η καθημερινή μετακίνηση με το αυτοκίνητο τους θα είναι ένα επιπλέον αβάστακτο κόστος για τις οικογένειες τους, σε συνθήκες χαλεπές, όπως οι σημερινές. Η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Υποκαταστήματος στην Ιεράπετρα, κρίνεται επιτακτική και απαραίτητη, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα, όχι μόνο στον επαγγελματοβιοτεχνικό κλάδο, αλλά και σε όλους τους πολίτες, αφού πλέον όλοι εντάσσονται στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως για να αποτρέψουμε άλλη μια υποβάθμιση του τόπου μας, ζητάμε το Υποκατάστημα να παραμείνει ως έχει, αφού ούτε οικονομικό όφελος θα έχει το Ίδρυμα, ούτε καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα υπάρξει.
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών Ιεράπετρας Εμμ. Ζουμπουλάκης
 
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας Ευάγγελος Μπινιχάκης
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Ιεράπετρας Εμμ. Καλαϊτζάκης
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ/Εστίασης Ιεράπετρας Μιχαήλ Βολυράκης
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ιεράπετρας Γεώργιος Βαρδάκης
 
Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας Εμμανουήλ Μιχαλάκης