Ομικρον 2: Πόσα είναι τα κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής στην Ελλάδα

7:44 π.μ. - Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022
07:01 π.μ. - Παρ, 28/44/2022
Image: Ομικρον 2: Πόσα είναι τα κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής στην Ελλάδα

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στη διασπορά της Όμικρον 2 στην Ελλάδα

Ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας Γκίκας Μαγιορκίνης στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των συντακτών Υγείας αναφέρθηκε στην παραλλαγή Όμικρον 2 που έχει πια επεκταθεί αρκετά στην Δανία και έχει προκαλέσει ανησυχία.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα της Όμικρον 2

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν υπάρχουν και άλλα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα και κατά πόσο πρέπει να μας ανησυχήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε:

«Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα της Όμικρον 2, νομίζω θα πρέπει να ολοκληρωθεί η γονιδιακή ανάλυση ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλα κρούσματα Όμικρον 2. Δε βλέπουμε να υπάρχει κάποια σημαντική τάση αύξησης όπως αυτή που καταγράφηκε στην Δανία. Γενικά και από άλλες χώρες δεν θεωρούν προς το παρόν ότι θα αποτελέσει κάποιο ιδιαίτερο κίνδυνο όσον αφορά στην αύξηση των κρουσμάτων».

Αυξήθηκαν οι θάνατοι λόγω Όμικρον

Λίγο νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου αποκάλυψε πως έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει -τόσο η ίδια, όσο και η Μίνα Γκάγκα που παρενέβη- για το πόσοι θάνατοι σχετίζονται με την Όμικρον.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό, είπε: Επειδή είπατε για τους θανάτους από Όμικρον, σίγουρα υπάρχουν. Η αναλογία είναι απλή. Η Όμικρον είναι πέντε φορές λιγότερο επικίνδυνη, δε σημαίνει ότι είναι μηδενική η επικινδυνότητα της Όμικρον. Το ότι είναι 5 φορές λιγότερο επικίνδυνη, όταν έχεις 20.000 κρούσματα από Όμικρον, είναι σαν να έχεις 4.000 κρούσματα από Δέλτα».

in.gr