Πανταζής προς Καλαντζάκη: Δήμαρχε στην πολιτική χρειάζονται ρήξεις και όχι μαγκιές

11:05 π.μ. - Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021
11:06 π.μ. - Τρί, 29/05/2021
Image: Πανταζής προς Καλαντζάκη: Δήμαρχε στην πολιτική χρειάζονται ρήξεις και όχι μαγκιές

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" στον Ηχώ 99,8 για τις δηλώσεις του Δημάρχου για το Νοσοκομείο

Είμαστε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και βλέπουμε μεταξύ των πόλεων να υπάρχει διαμάχη και την πυροδοτούν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης και από τις δυο πλευρές δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα" κ. Αργύρης Πανταζής αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας με αφορμή τη μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας στον Άγιο Νικόλαο.

Ο κ. Πανταζής τόνισε ότι αντί να επιλύονται προβλήματα οξύνονται οι καταστάσεις και το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει μια διαχρονική έλλειψη στρατηγικής και κάποιοι αντιμετωπίζουν επικοινωνιακά και ψηφοθηρικά το θέμα της υγείας στο Λασίθι. Θα έπρεπε ως αιρετή διοίκηση να καθίσουμε όλοι μαζί για να μεθοδεύσουμε μια στρατηγική εν όψει της, ξαφνικής, καθόδου του Υπουργού Υγείας στο Νομό και να στοχεύσουμε σε ένα σύγχρονο κεντρικό νοσοκομείο, στο κέντρο του νομού. Δεν νοείται κάθε φορά που ένας γιατρός μετακινείται για οποιοδήποτε λόγο, να κλονίζεται σε τέτοιο βαθμό ο κλάδος της δημόσιας υγείας. Ο Σύλλογος εργαζομένων κάνει τις ενέργειες από τη δική του πλευρά. Σε πολιτικό επίπεδο όμως θα πρέπει οι αιρετές διοικήσεις από τον Υπουργό μέχρι τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρεθούν λύσεις και ας διαφωνούν κάποιοι. Στην πολιτική πρέπει να κάνεις ρήξεις. Άλλο όμως ρήξη και άλλο μαγκιά. Γιατί τώρα τελευταία ακούω κάποιους μάγκες, τάχα μου δήθεν, να βγαίνουν στα ραδιόφωνα και να επιδεικνύουν τη δυναμική τους που δημιουργεί προβλήματα και εστιάζει μόνο σε μια ψηφοθηρική λογική, τόνισε ο κ. Πανταζής και πρόσθεσε.

Εννοείται ότι δεν θα πρέπει να πειράξει κανείς το Νοσοκομείο Ιεράπετρας το οποίο έχει σωρεία προβλημάτων ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα που αναμένεται να ενταθούν. Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας το περιμένουν μαύρες μέρες. Βλέπουμε μια κρατική, διαχρονική, αναλγησία. Δεν βλέπουμε οφέλη για τους γιατρούς ώστε να έρθουν σε θέσεις περιφερειακών νοσοκομείων. Θα πρέπει αυτό να αλλάξει και το υπουργείο είναι εκείνο που θα δώσει λύσεις δίνοντας κίνητρα ώστε να ανατραπεί το κλίμα υποστελέχωσης στα νοσοκομεία, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πανταζής.