Παντελάκης: Μεγάλη ανάγκη σύστασης σωματείου αλληλεγγύης στην Ιεράπετρα

9:20 π.μ. - Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 24/20/2020
Image: Παντελάκης: Μεγάλη ανάγκη σύστασης σωματείου αλληλεγγύης στην Ιεράπετρα

Με διαφάνεια και σοβαρότητα να σταθούμε ουσιαστικά σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας στην Ιεράπετρα που χρειάζονται συμπαράσταση ή και οικονομική στήριξη προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημά τους, Όπως το περιστατικό με την επιχείρηση που κάηκε στο Μύρτος ή και παλαιότερα όταν πάλι από φωτιά υπέστη σοβαρές ζημιές γνωστό μεζεδοπωλείο στην Ιεράπετρα. Αλλά και περιπτώσεις όπως πρόσφατα με τη μητέρα που δεν είχε τη δυνατότητα να αγοράσει κρεβατάκι για το μωρό της. Δυστυχώς όμως δεν λείπουν και τα περιστατικά με συμπολίτες με προβλήματα υγείας που χρειάζονται αρκετά χρήματα ακόμη και μετάβασης στο εξωτερικό για να μπορέσουν να γίνουν καλά. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν για όλους εκείνους τους συμπολίτες μας;

Μια καλή πρόταση είναι η σύσταση σωματείου αλληλεγγύης, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου Αλέξανδρος Παντελάκης. Μια πρόταση που, όπως τονίζει, είναι περισσότερο αναγκαιότητα. Επισημαίνοντας μάλιστα τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους, στην προσπάθεια να στηρίξουν την οικογένεια που επλήγη στο Μύρτος όταν η επιχείρηση – καφέ καταστράφηκε από φωτιά το προηγούμενο διάστημα. Όπως είπε έγινε προσπάθεια προκειμένου να ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός όμως οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι τόσο μεγάλες που τελικά καθιστούν ανέφικτο το άνοιγμα λογαριασμού. Επομένως αναζητούνται άλλοι τρόποι ώστε να σταθούν δίπλα στην οικογένεια που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

Έναν άλλο προβληματισμό που θέτει είναι το τι γίνεται με ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν ευρέως γνωστό το πρόβλημά τους οπότε πως θα βοηθηθούν. Όλα αυτά οδηγούν στην αναγκαιότητα σύστασης ενός σωματείου αλληλεγγύης που με διαφάνεια και σοβαρότητα θα σταθεί πραγματικά και ουσιαστικά σε συνανθρώπους που χρειάζονται στήριξη, καταλήγει.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παντελάκη: