Παπαβασιλείου: Ικανοποίηση για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου στο Ρέθυμνο για τα ειδικά μαθήματα

11:56 π.μ. - Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Τρί, 23/56/2020
Image: Παπαβασιλείου: Ικανοποίηση για τη λειτουργία εξεταστικού κέντρου στο Ρέθυμνο για τα ειδικά μαθήματα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ιεράπετρας στον Ηχώ 99,8

Τη σύσταση νέων, πρόσθετων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των φετινών συνθηκών. Στην Κρήτη προβλέπεται η λειτουργία εξεταστικού κέντρου στο Ρέθυμνο.

Είναι μια θετική εξέλιξη που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί πρωτίστως εξυπηρετούνται οι μαθητές του νησιού μας και αυτό είναι ο στόχος δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Παπαβασιλείου. Πρόσθεσε ότι οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων , Ιεράπετρας Σητείας, Αγίου Νικολάου είχαν επισημάνει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε φέτος λόγω της πανδημίας κάνοντας λόγο για άνιση και άδικη μεταχείριση των περίπου 400 μαθητών της περιφέρειας Κρήτης που αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα , με ψυχικό και οικονομικό κόστος για να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα -Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, Ξένες Γλώσσες και Μουσικά Μαθήματα-. Είχαν ζητήσει – απαιτήσει από το Υπουργείο Παιδείας να βάλει τέλος σε μια άδικη πρακτική που όχι μόνο εντείνει τις υφιστάμενες ανισότητες, αλλά γεννά και νέες και που ειδικά φέτος είναι επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και οικογενειών τους.

Η απόφαση λοιπόν του Υπουργείου σαφώς και ικανοποιεί, τονίζει ο κ. Παπαβασιλείου σημειώνοντας παράλληλα την καλή συνεργασία μεταξύ των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.