Περιοδεία του ΚΚΕ στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

9:52 π.μ. - Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2022
09:10 π.μ. - Δευ, 03/52/2022
Image: Περιοδεία του ΚΚΕ στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας

Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό, με τον αριθμό των υπηρετούντων να διατηρείται στο μισό περίπου των οργανικών θέσεων, παρόλο που οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο του ΚΚΕ με τους Μανώλη Συντυχάκη βουλευτή του ΚΚΕ και Κοτσιφάκη Μαρία, δημοτική σύμβουλο Ιεράπετρας, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας όπου και συναντήθηκε με το προσωπικό.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν και αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό, με τον αριθμό των υπηρετούντων να διατηρείται στο μισό περίπου των οργανικών θέσεων, παρόλο που οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες, αλλά και λόγω της γεωγραφικής θέσης και της ακτίνας ευθύνης του. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται μια σειρά προβλήματα στις υπηρεσίες και να υπάρχει εντατικοποίηση της υπηρεσίας. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι το καθεστώς των μεταθέσεων εγκλωβίζει τους λιμενικούς με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετατεθούν στελέχη που επιθυμούν την μετάθεσή τους στο Λ/Χ Ιεράπετρας. Επί πλέον η έλλειψη σε πλωτά μέσα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την διευθέτηση των υπηρεσιών όταν αυτά διατίθενται για να καλύψουν άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ.Συντυχάκης δήλωσε ότι το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των λιμενικών για αποστρατικοποίηση του σώματος, με αποστολή την φύλαξη των ακτογραμμών και την αντιμετώπιση σε αυτές τις περιοχές του κοινού εγκλήματος. Επίσης τόνισε ότι πρέπει το σώμα αυτό να να σταματήσει να ασχολείται με υπηρεσίες που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο τους, όπως για παράδειγμα η απασχόληση ενός σημαντικού αριθμού λιμενικών στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας σε θέσεις που έπρεπε να καλύπτονται από πολιτικό προσωπικό ή σε ακαδημίες εμπορικού ναυτικού κλπ. Η αποδέσμευση των λιμενικών από τέτοιους τομείς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού όπως στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας.