Περισσότερες αφίξεις - Μειωμένα τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ιεράπετρα

10:51 π.μ. - Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022
10:09 π.μ. - Τρί, 20/51/2022
Image: Περισσότερες αφίξεις - Μειωμένα τα έσοδα από τον τουρισμό στην Ιεράπετρα

Μια πρώτη αποτίμηση της τουριστικής σαιζόν από τον Γ. Χατζάκη ταμία στο Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης

Ένα από τα προβλήματα που καταγράφηκαν φέτος στην τουριστική Ιεράπετρα ήταν ο περιορισμένος αριθμός των μεμονωμένων επισκεπτών. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν  μια άλλη τόνωση στην τοπική οικονομία, που θα βγουν μια βόλτα, θα καταναλώσουν σε  εμπορικά καταστήματα, καφέ, εστιατόρια.   Όλο αυτό,   κατά ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος η νήσος Χρυσή που ήταν πόλος έλξης, δεν λειτούργησε όπως τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Χατζάκης ταμίας στο  Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης.

Αναφορικά τώρα με το πως κυλά η τουριστική σαιζόν ανέφερε ότι σε επίπεδο χώρας  υπάρχουν περιοχές πχ  στο νότιο Αιγαίο και τις Κυκλάδες που κινήθηκαν πάνω από τα δεδομένα του   2019. Ωστόσο  η γενική εικόνα είναι ότι είμαστε κοντά στα στοιχεία του 2019  αλλά δεν πρόκειται να τα ξεπεράσουμε. Ένα από τα χαρακτηριστικά πάντως είναι ότι ένας μέσος επισκέπτης έκανε  διακοπές δυο εβδομάδες. Πλέον κάνει μια.  Αυτό αλλάζει λίγο τα δεδομένα των αφίξεων παρουσιάζοντας τα αυξημένα. Το εάν το πρόσημο τελικά θα είναι θετικό, είναι κάτι που θα φανεί στο τέλος της σεζόν, σημείωσε.

Σχετικά με την περίοδο που διανύουμε είπε ότι η επισκεψημότητα  είναι στα συνήθη επίπεδα  με πληρότητες γύρω στο 90 % . Σύμφωνα με τις κρατήσεις, καλά, αναμένεται να κινηθεί και  ο Οκτώβριος. Ως προς την  επιμήκυνση είναι κάτι δύσκολο να εφαρμοστεί ευρέως, ίσως όμως εξυπηρετήσει μεμονωμένα κάποια ξενοδοχεία   με βάση και  τις  συμφωνίες που θα κάνουν με tour operators. Και αυτό γιατί αφενός μεν  δεν έχουμε να προσφέρουμε στον επισκέπτη κάτι οργανωμένο μέσα στον χειμώνα δεν έχουν αναπτυχθεί δηλαδή εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Αφετέρου δε,  δεν υπάρχουν παροχές  όπως πτήσεις τσάρτερ που είναι πιο οικονομικές. Υπάρχουν επομένως αρκετά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν για να πάμε σε επιμήκυνση της σεζόν. Εκτιμάται λοιπόν ότι στην πλειονότητά τους τα ξενοδοχεία της περιοχής θα κλείσουν κοντά στα τέλη του Οκτώβρη, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα κ. Χατζάκης.