Πλακιωτάκης: «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας απαιτεί συλλογική δράση όλων των τοπικών και κοινωνικών φορέων»

10:33 π.μ. - Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Πέμ, 21/33/2018
Image: Πλακιωτάκης: «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας απαιτεί συλλογική δράση όλων των τοπικών και κοινωνικών φορέων»

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλε ο βουλευτής Λασιθίου ΝΔ Ιωάννης Πλακιωτάκης στην πρόσκληση για συμμετοχή σε συζήτηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Ιεράπετρας

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καλατζάκη  για τη σύγκλιση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο δήμο Ιεράπετρας.
 
Πραγματικά λυπάμαι, διότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν  να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνεδρίαση.
 
Όπως γνωρίζετε, έχω καταθέσει ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, για τη ζημιογόνο καθυστέρηση στο εγγειοβελτιωτικό έργο της προσαγωγούς διώρυγας Μύρτους-Φράγματος Μπραμιανού, το οποίο αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για την υδροδότηση της γεωργικής παραγωγής του τόπου μας.
 
Στην απάντηση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζης, προσκολλημένος στην πάγια τακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αποφυγής απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα και ερωτήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, αποποιείται των ευθυνών του επικαλούμενος αναρμοδιότητα επί του θέματος.
 
Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, δεν απαντά επί της ουσίας, δεν δίνει λύση, απλώς παθητικά και μοιρολατρικά αποδέχεται την όλη κατάσταση επικαλούμενος ότι δεδομένου της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΑΑΤ: α) Σ’ ότι αφορά το εθνικό σκέλος του έχει περιορισμένους πόρους και β) σ’ ότι αφορά στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του, βρίσκεται εν αναμονή του μέτρου για την κατασκευή νέων έργων, συλλέγει αιτήματα από τις Περιφέρειες και κατόπιν ιεράρχησης, θα προτείνει τα πρώτης προτεραιότητας έργα για χρηματοδότηση από το νέο μέτρο του ΠΑΑ 2014-2020. Τέλος, ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη αποστείλει την πρόταση της, στην οποία περιλαμβάνεται και το έργο με τίτλο : «Νέος αγωγός μεταφοράς νερού από υδροληψία Μύρτου-Δ3-Φράγμα Μπραμιανού μήκους 15 περίπου χλμ» .
 
Είναι πασιφανές ότι ο Υπουργός καλυπτόμενος με τον μανδύα της οικονομικής κρίσης, με την συγκεκριμένη στάση του οδηγεί και υποβάλει με μαθηματική ακρίβεια τους συμπατριώτες μας, σε οικονομικό στραγγαλισμό.
 
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οφείλει να κατανοήσει ότι η όλη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα, αποτελεί τραγική ειρωνεία καθώς  οδηγεί στην απελπισία και την εξαθλίωση τον μεγαλύτερο αριθμό των συμπατριωτών μας. Με την επιλογή του να αρνείται να δεσμευθεί επί της ουσίας στα καίρια ζητήματα που του έχουν τεθεί, ουσιαστικά  καταδικάζει την τοπική αγροτική οικονομία σε περαιτέρω συρρίκνωση και μαρασμό.
 
Η σύγχυση που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και η αποτυχημένη προσπάθεια χάραξης και υλοποίησης αποτελεσματικής πολιτικής, καθιστά τραγελαφική την όλη κατάσταση, πλήττοντας την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την συνολικότερη περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας, που στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλοι μας, εξαιτίας της πολυετούς οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία και παντελή έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης από την κυβέρνηση.
 
Καλώ λοιπόν, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να ενσκήψει με σύνεση και να κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργεί ακολουθώντας την τακτική της στείρας άρνησης και  μετάθεσης ευθυνών και να πράξει τα δέοντα δίνοντας άμεσα στο συγκεκριμένο ζήτημα την προβλεπόμενη λύση.
 
Αγαπητές φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
 
Η αντιμετώπισή του συγκεκριμένου προβλήματος, δεν απαιτεί αποσπασματικές και μεμονωμένες δράσεις. Απαιτεί συλλογική δράση όλων των τοπικών και κοινωνικών φορέων του Νομού μας. Επίσης, απαιτεί την συμμετοχή όλων των κατοίκων του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα.
 
Η λογική της ¨άνω και κάτω ραχούλας¨, ο αποκλεισμός και οικονομικός στραγγαλισμός της Ιεράπετρας και του Νομού Λασιθίου γενικότερα από τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Επιτέλους, να αντιληφθούν ότι επιβάλλεται να περάσουν στις πράξεις.
 
Σε σχέση με τη  συνεδρίαση σας, εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην πρωτοβουλία σας και αναμένω τα συμπεράσματα της συζήτησής σας.
 
Θέλω να γνωρίζετε ότι θα στηρίξω τις αποφάσεις σας και με όλες τις δυνάμεις μου, τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, θα συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Νομός μας.
 
Σας ευχαριστώ
 
Με εκτίμηση,
 
Γιάννης Πλακιωτάκης
 
Βουλευτής Λασιθίου