Πνίγηκε το Ηράκλειο

10:34 π.μ. - Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Τετ, 30/34/2016
Image: Πνίγηκε το Ηράκλειο

Δρόμοι - ποτάμια, εγκλωβισμοί και κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σχεδόν σε όλη την Κρήτη βρέχει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (30/11). Στο Ηράκλειο η βροχή έχει προκαλέσει προβλήματα, μέχρι στιγμής, καθώς τα νερά έχουν μπει σε καταστήματα του Γιόφυρου, καθώς τα φρεάτια, δε μπορούν να απορροφήσουν τον όγκο του νερού.Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με... σφουγγαρίστρες για την ώρα, ωστόσο αν η βροχή δυναμώσει, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Η Πυροσβεστική όσο και συνεργεία Δήμου, βρίσκονται στο σημείο.
Κλειστός είναι ο δρόμος προς Καλέσα του Δήμου Μαλεβιζίου. Επίσης ένα αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στη Γαζανή Καμάρα, όπου το σημείο κάτω από τη γέφυρα, μετατρέπεται συχνά σε λίμνη, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των οδηγών. Ο οδηγός δεν κινδύνευσε μετά την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης στην περιοχή της Φοινικιάς, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθιστώντας την οδήγηση εξαιρετικά δύσκολη. Και στις Μαλάδες, στον κεντρικό δρόμο, το νερό έχει φτάσει τους 40 πόντους, σύμφωνα με αναγνώστες του ekriti.gr.
Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός, σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη, είπε ότι τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μέχρι στιγμής, είναι αντιμετωπίσιμα, με τις υπηρεσίες να βρίσκονται επί ποδός. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις.
 
Ωστόσο το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.