Προσφυγή στο ΣτΕ για τις Λαϊκές Αγορές

7:51 π.μ. - Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τετ, 08/51/2020
Image: Προσφυγή στο ΣτΕ για τις Λαϊκές Αγορές

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελληνία Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, ζητώντας την αναστολή και ακύρωση - ως αντισυνταγματικής - της υπουργικής απόφασης με οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της (υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20040/22.3.2020_ απόφασης των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους για τους οποίους απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23/3 έως 25/4.

Η προσφεύγουσα Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι με την εν λόγω υπουργική απόφαση απαγορεύεται μεν η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Ακόμη, στην προσφυγή αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνεται ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.

Η υπόθεση εισήχθη προς συζήτηση στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ.

tvxs.gr