Ραντεβού από βδομάδα για τους άνω των 30, μόνο με AstraZeneca

7:16 π.μ. - Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021
07:04 π.μ. - Πέμ, 22/16/2021
Image: Ραντεβού από βδομάδα για τους άνω των 30, μόνο με AstraZeneca

Την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ηλικίες άνω των 30 ανακοίνωσε σε ύφος διθυραμβικό ο πρωθυπουργός

Την επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμού με το άνοιγμα της πλατφόρμας για ηλικίες άνω των 30 ανακοίνωσε σε ύφος διθυραμβικό ο πρωθυπουργός, όμως οι διευκρινίσεις από τον υπουργό Υγείας και τον υπεύθυνο της εκστρατείας, δημιουργούν ερωτήματα.

Αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα ανοίγει μεν, αλλά μόνο με τη διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca.

«Χάρη στα αποθέματα της AstraZeneca μπορούμε να ξεκινήσουμε εμβολιασμούς στους άνω των 30» σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, όμως τα εμβόλια της βρετανοσουηδικής εταιρείας έχουν μείνει αδιάθετα εξαιτίας της ανησυχίας που έχουν προκαλέσει οι αναφορές για σημαντικές παρενέργειες με την εμφάνιση θρομβώσεων.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε, ακόμη, ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει 27 Απριλίου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει για άλλη μια φορά ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες. Είπε ακόμη ότι το Μάιο οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στις 4 του μήνα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει την επέκταση του ωραρίου για τον εμβολιασμό, λέγοντας ότι η χορήγηση εμβολίων θα γίνεται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, ενώ θα επεκταθεί και στα Σάββατα και τις Κυριακές.

Παράλληλα, ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση με την οποία στις διαδικασίες εμβολιασμού θα συμμετέχουν και ιδιωτικά πολυιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια, θεραπευτήρια κλπ.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι εμβολιασμοί για την ηλικιακή ομάδα 30-39 θα μπορούν να ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή μία ημέρα μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας.

efsyn.gr