Σαρρής για άνοιγμα σχολείων – Να μη γίνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα

10:12 π.μ. - Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Πέμ, 30/12/2020
Image: Σαρρής για άνοιγμα σχολείων – Να μη γίνουν τα παιδιά μας πειραματόζωα

Γιατί τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

Τους προβληματισμούς του για το άνοιγμα των σχολείων εκφράζει σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου Ιεράπετρας και καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Παναγιώτης Σαρρής. Όπως είπε είναι λίγο παράλογη η επιστροφή των μαθητών. Είναι ένα πείραμα για να δουν πως θα είναι η εξάπλωση του κορωνοϊου μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Θα μπορούσε να γίνει το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη που και τότε στη χώρα μας έχουμε καλοκαίρι. Παράλληλα αυτοί οι μήνες που μεσολαβούν μέχρι το φθινόπωρο είναι σημαντική περίοδος ερευνών για φάρμακα. Οπότε εάν έχουμε και φάρμακο θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το Covid 19 καλύτερα. Εκτιμώ ότι είναι μια βιαστική κίνηση.

Ας σκεφτούμε πως θα είναι 15 παιδιά μέσα σε μια αίθουσα κρατώντας αποστάσεις. Επιπλέον πώς διασφαλίζονται μαθητές ή εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή έχουν στο οικογενειακό περιβάλλον άτομα ευπαθών ομάδων. Ποιος διαβεβαιώνει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό. Τα παιδιά ήταν κλεισμένα τόσο καιρό επομένως δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία . Ποιο το όφελος να ανοίξουν τα σχολεία για 20 μέρες αφού δεν θα προχωρήσουν στην ύλη. Γιατί λοιπόν να διακινδυνεύσουμε αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον Σαρρή για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημία στου κορωνοϊού.