Σεισμός – Λασίθι: Ευχάριστα τα νέα για τους μαθητές σε Οροπέδιο Λασιθίου και Σητεία

10:24 π.μ. - Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021
10:10 π.μ. - Τρί, 26/24/2021
Image: Σεισμός – Λασίθι: Ευχάριστα τα νέα για τους μαθητές σε Οροπέδιο Λασιθίου και Σητεία

Βρέθηκαν αίθουσες διδασκαλίας – Δια ζώσης τα μαθήματα

Οι πρόσφατοι σεισμοί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι και τη Ζάκρο αντίστοιχα είχαν, μεταξύ άλλων, ως συνέπεια να υποστούν σοβαρές ζημιές σχολικά κτίρια τόσο στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στη Σητεία. Μαθητές χρειάστηκε να αποχωριστούν το σχολείο τους και να κάνουν μάθημα με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης τα νέα είναι ευχάριστα καθώς βρέθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και σε συνεργασία με τους δήμους, τη συνεργασία των σχολείων αλλά και συλλόγων που έκαναν χρήση κάποιων χώρων, παιδιά και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα δια ζώσης μαθήματα.

Ο κ. Κατσαγκόλης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο προτρέποντας τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα. Τέλος είπε ότι σήμερα προέκυψαν 3 θετικά self test σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ιεράπετρας και τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από τις οδηγίες του υπουργείου και των ειδικών.

-

Σε ανάρτηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου αναφέρονται τα εξής:

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ - ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις αλλά και λεπτομερή εξέταση του ζητήματος με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, με ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, απόψε, αργά το απόγευμα, οριστικοποιήθηκε η -προσωρινή- μετεγκατάσταση των εκπαιδευτικών μονάδων (Γυμνάσιο και Λύκειο) Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου σε άλλα κτήρια, έως ότου αποκατασταθεί το υπάρχον.

Σήμερα, 26 Οκτωβρίου, οι μαθητές επιστρέφουν στη δια ζώσης εκπαίδευση και στην ομαλότητα, σε κτήρια απολύτως ασφαλή κι ελεγμένα ώστε να συνεχιστεί το εκπαιδευτικο έργο, όπως ομόφωνα απεφάνθη η επιτροπή Παιδείας, και οι Δ/ντες κ.κ.Κρασανάκης Γεώργιος, Βογιάκη Ελένη και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, κα. Σπανάκη Μαρία.

*Κεντρική φωτογραφία από σχολείο στο Οροπέδιο Λασιθίου