Σούρτα φέρτα κάνουν οι παραγωγοί χαρτόκουτα και φελιζόλ λόγω έλλειψης χώρων εναπόθεσης

10:02 π.μ. - Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017
10:12 π.μ. - Σάβ, 09/02/2017
Image: Σούρτα φέρτα κάνουν οι παραγωγοί χαρτόκουτα και φελιζόλ  λόγω έλλειψης χώρων εναπόθεσης

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ασπραδάκης

Ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών της Ιεράπετρας βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της φύτευσης και ο προβληματισμός τους είναι το που θα εναποθέτουν τις χαρτόκουτες και τα φελιζόλ όπου υπήρχαν μέσα τα φυτά. Ο κ. Νίκος Λιόκαλος μίλησε στον Ηχώ fm 99,8  μεταφέροντας τον προβληματισμό του αφού όπως είπε ο χώρος της ΑΓΡΕΞ που ως τώρα γνώριζαν ότι θα μπορούν να μεταφέρουν τα υλικά αυτά  είναι κλειστός και επιπλέον ο ιδιώτης
Πρότεινε μάλιστα να τοποθετηθούν κάποια κοντέινερ ή συλώ σε κεντρικά σημεία στην καρδιά της παραγωγής ή οπού κριθεί αναγκαίο  προκειμένου  οι παραγωγοί να μπορούν να  τοποθετούν  τα χαρτόκουτα και στη συνέχεια  ο ιδιώτης που ασχολείται με την ανακύκλωση να πηγαίνει από εκεί να τα παραλαμβάνει.
Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης  από την πλευρά του μιλώντας  κατά τη διάρκεια της εκπομπής  ανέφερε ότι έχει προκύψει ένα θέμα με τον   εργολάβο που επρόκειτο να παραλαμβάνει τα φελιζόλ από την ΑΓΡΕΞ με συνέπεια ο χώρος εκεί να κλείσει και  για αυτό  δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Συνεργείο του δήμου θα καθαρίσει τον χώρο αύριο. Από εκεί και πέρα γίνεται μια  συζήτηση  με τα φυτώρια ώστε τα  φελιζόλ να  αντικατασταθούν  με πλαστικά γλαστράκια που είναι μικρότερα και ανακυκλώσιμα. Επίσης γίνεται συζήτηση και  με άλλη  εταιρία σχετικά με την παραλαβή των φελιζόλ όμως  η συζήτηση είναι σε πρώιμο στάδιο. Σημείωσε δε  ότι υπάρχουν παραγωγοί που συνεργάζονται και άλλοι όχι και και τόνισε ότι οποιοσδήποτε έχει απορία για το τι θα κάνει με τα απορρίμματα του καλό είναι να επικοινωνεί με την υπηρεσία και να τον καθοδηγεί.
 
 
Ακολουθούν συνεντεύξεις Γ. Ασπραδάκη και Ν. Λιόκαλου: