Στη Σύνοδο Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο Γιάννης Κουράκης

1:32 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020
01:12 μ.μ. - Παρ, 11/32/2020
Image: Στη Σύνοδο Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο Γιάννης Κουράκης

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα η Σύνοδος της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) η οποία πραγματοποιήθηκε από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2020

Στη Σύνοδο συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών κ. Γιάννης Κουράκης.

Μεταξύ των ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο ήταν :

· η νέα συμφωνία για τη μετανάστευση και το άσυλο

· η ανάκαμψη και η ανθεκτικότητα στις αγροτικές περιοχές

· το πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 και η πρώτη έκθεση στρατηγικών προβλέψεων της Ε.Ε.

· η δέσμη μέτρων για τη διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική γειτονίας

· η συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου και τις κατά τόπου συνέπειες του Brexit

Επίσης εγκρίθηκε ψήφισμα για το Πρόγραμμα εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 όπου υπογραμμίζεται η ανάγκη μετριασμού των επιπτώσεων της παγκόσμιας πανδημίας καθώς η κρίση διευρύνει τις υφιστάμενες κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές ανισότητες.

Ενώ επισημαίνεται ότι οι τοπικές και περιφερειακές αρχές πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης του θεματολογίου για την κοινωνικοοικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία COVID-19.

Ο Γιάννης Κουράκης το επόμενο διάστημα θα καταθέσει προτάσεις αναφορικά με τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης στο χωριό - την πόλη -την περιφέρεια αλλά και τα διδάγματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διεξάγεται την ΕτΠ.