Στο μικροσκόπιο η καταγγελία ξυλοδαρμού από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

7:56 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαΐου 2020
07:05 π.μ. - Τρί, 26/56/2020
Image: Στο μικροσκόπιο η καταγγελία ξυλοδαρμού από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Στην Κρήτη βρίσκονται ήδη στελέχη της υπηρεσίας και διεξάγουν έρευνα για τα όσα καταγγέλλει ο 38χρονος

Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας του 38χρονου Γιώργου Παπαοικονόμου, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι ενώ επέστρεφε από την εργασία του έπεσε θύμα αστυνομικής βίας απογευματινές ώρες στην περιοχή της Αμμουδάρας. Κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Ηράκλειο  προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τα όσα καταγγέλλονται.

Ο 38χρονος κατήγγειλε ότι απρόκλητα γρονθοκοπήθηκε από δύο αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο, αποκαλώντας τον «Πακιστανό».

Μαζί με τον συνήγορο του, Νικόλα Λιανάκη, μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί του Κλιμακίου έκαναν αρκετές ερωτήσεις στον 38χρονο, ζητώντας διευκρινίσεις σε σχέση με τα όσα έχει ήδη καταθέσει στη μηνυτήρια αναφορά. Η κάθοδος του κλιμακίου αποδίδεται στο γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση ενώ λίγες ημέρες πριν η μητέρα του καταγγέλλοντα επισκέφθηκε τον υπουργό στον οποίο παρέδωσε επιστολή-καταγγελία. Μία κάθοδος που επιθυμούσε και η τοπική ΕΛΑΣ ώστε να μην δημιουργούνται σκιές σε σχέση με την αξιοπιστία της έρευνας.

Οι ένστολοι από την πλευρά τους αρνούνται σθεναρά τα όσα τους αποδίδονται, επιμένουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του ελεγχόμενου αλλά άσκησαν τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπουν οι κανονισμοί και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα αναδειχθεί όλη η αλήθεια. Μάλιστα, αστυνομικοί κύκλοι, προαναγγέλλουν και …εκπλήξεις.

Την κάθοδο του κλιμακίου Εσωτερικών Υποθέσεων επιβεβαίωσε στο Cretalive ο συνήγορος του 38χρονου, Νίκος Λιανάκης, ο οποίος ανέφερε ότι και αύριο θα υπάρξουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

hxonews

Ο δικηγόρος κ.Νικόλαος Λιανάκης

«Αφού κληθήκαμε και παρασταθήκαμε με τον εντολέα μου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, απαντώντας σε ερωτήματα του κλιμακίου των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σχετικά με την υπόθεση του ξυλοδαρμού του, και αφού επιβεβαιώσαμε τα γεγονότα όπως τα έχουμε καταγγείλει, διαχωρίζοντας μάλιστα τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αποχωρήσαμε και θα επανέλθουμε την Τρίτη για συμπληρωματική κατάθεση και πρόταση μαρτύρων, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι πέντε λεπτά πριν τον ξυλοδαρμό του ήταν σε άριστη σωματική κατάσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι η αλήθεια θα λάμψει, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και ο καθένας θα ανταμειφθεί σύμφωνα με τις πράξεις του».

cretalive.gr