Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca

6:39 μ.μ. - Τετάρτη, 5 Μαΐου 2021
06:05 μ.μ. - Τετ, 05/39/2021
Image: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος 44χρονης λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraΖeneca

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, δήλωσε ότι υπάρχει «χρονική συσχέτιση» τού θανάτου τής 44χρονης με τον εμβολιασμό της, και για τον λόγο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «λεπτομερής έλεγχος» του περιστατικού

Η είδηση ότι μια 44χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη πέθανε 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, έχει προκαλέσει κινητικότητα στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες εξετάζουν εάν ο θάνατός της συνδέεται με τη χορήγηση του εμβολίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η γυναίκα –μητέρα δύο ανήλικων παιδιών– πέθανε στον ύπνο της στη Χαλάστρα της Θεσσαλονίκης.

Στο θέμα αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΕΕ (Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών), ομότιμη καθηγήτρια, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Όπως σημείωσε η κ. Θεοδωρίδου, υπάρχει «χρονική συσχέτιση» τού θανάτου τής 44χρονης, με τον εμβολιασμό της, και για τον λόγο αυτό βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ένας «λεπτομερής έλεγχος» του περιστατικού.

Πάντως, η κ. Θεοδωρίδου, αναφερόμενη στη νεκροτομή που έγινε ήδη, δήλωσε ότι ο θάνατός τής 44χρονης δεν φαίνεται να συνδέεται «με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων» (μια γνωστή παρενέργεια για το εμβόλιο της AstraΖeneca), αλλά δείχνει να οφείλεται σε έμφραγμα.

efsyn.gr