«Στο πόδι» η αστυνομία για το συλλαλητήριο των αγροτών

12:03 μ.μ. - Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016
12:10 μ.μ. - Κυρ, 02/03/2016
Image: «Στο πόδι» η αστυνομία για το συλλαλητήριο των αγροτών

Η επικείμενη «απόβαση» χιλιάδων αγροτών στο Σύνταγμα την Παρασκευή, έχει σημάνει συναγερμό στην ελληνική αστυνομία. «Είμαστε παιδιά αγροτών, αλλά θα κάνουμε τη δουλειά μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική. Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας και η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα.
 
Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, δεν θα επιτραπεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός της Αθήνας. Ωστόσο, οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι' αυτό στην πρώτη ζώνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο.
 
ΠΟΑΣΥ: Είμαστε παιδιά αγροτών, αλλά θα κάνουμε το καθήκον μας
 
Όπως δήλωσε στο Mega ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας, οι αστυνομικοί δεν επιθυμούν να συγκρουστούν με τους αγρότες, καθώς οι αστυνομικοί είναι παιδιά αγροτών και «ειδικά στα ΜΑΤ τα περισσότερα παιδιά οι γονείς τους είναι αγρότες. Παίρνουν τις άδειες τους για να πάνε να τους βοηθήσουν να μαζέψουν ελιές, να τους βοηθήσουν στα χωράφια».
 
Ωστόσο, υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί θα κάνουν τη δουλειά τους», ενώ «την ευθύνη για το τίμημα» θα πάρουν αυτοί που θα δώσουν τις εντολές.

thepressproject.gr