Στο τραπέζι παράταση στο Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2020

11:55 π.μ. - Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020
11:07 π.μ. - Δευ, 13/55/2020
Image: Στο τραπέζι παράταση στο Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2020

Περισσότερες από 2,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις 2020 αναμένεται να κατατεθούν το επόμενο διάστημα και σίγουρα μέχρι τέλος του μήνα

Ήδη τα φορολογικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά ενώ όπως και κάθε χρόνο, όλοι θα τρέξουν την τελευταία βδομάδα για την συμπλήρωσή τους.

Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών καταλαβαίνουν οτι είναι πλέον δύσκολο να κατατεθούν μέχρι το τέλος του μήνα όλες οι φορολογικές δηλώσεις 2020 και επεξεργάζονται νέα παράταση.

Τα δύο σενάρια

Δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι.

Πρώτον, να ανακοινωθεί προς το τέλος Ιουλίου μια νέα παράταση 10 ημερών προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το δεύτερο σενάριο που συγκεντρώνει και αρκετές πιθανότητες αυτή τη στιγμή είναι να ανασταλούν τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής φορολογικών δηλώσεων αλλά και οι προσαυξήσεις για όσους υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μετά το τέλος Ιουλίου. Με αυτό τον τρόπο, οι τελευταίοι που θα υποβάλλουν τη δήλωσή τους, θα μπορούν να καταθέσουν τα ηλεκτρονικά έντυπα και μετά το τέλος Ιουλίου χωρίς να υποστούν συνέπειες. Η μόνη συνέπεια που θα έχουν σε αυτή την περίπτωση, θα είναι ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε λιγότερες μηνιαίες δόσεις πάντοτε χωρίς πρόσθετες προσαυξήσεις. Δηλαδή:

1. Όποιος υποβάλλει τη δήλωση μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα έχει 8 μηνιαίες δόσεις από Ιούλιο μέχρι Φεβρουάριο 2021

2. Όποιος υποβάλλει τη δήλωση μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχει 7 μηνιαίες δόσεις από Αύγουστο μέχρι Φεβρουάριο 2021

Αυτό το σύστημα δεν έχει καμία δημοσιονομική συνέπεια καθώς όλα τα έσοδα από τον φόρο εισοδήματος θα συγκεντρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 και θα καταγραφούν στις εισπράξεις του 2020.

dikaiologitika.gr