Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ στο υπ. Υγείας

1:50 μ.μ. - Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019
01:09 μ.μ. - Τρί, 10/50/2019
Image: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ στο υπ. Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε στις 11:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν στις 11:30 το πρωί μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.
 
Στις 11:30 έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αυτοδιοίκητη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει το ψήφισμα για την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης.
 
Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στη θέση της παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν τις προηγούμενες μέρες. «Η αλλαγή στη Διοίκηση δεν θα επηρεάσει την λειτουργία του οργανισμού» ανέφερε προ ημερών ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ.
 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Κώστας Αρβανίτης, είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Κομισιόν σχετικά με το ΚΕΘΕΑ «Από τη δεκαετία του ’80 που άρχισαν τη λειτουργία τους οι πρώτες θεραπευτικές κοινότητες για εξαρτημένα άτομα στη χώρα μας, το ΚΕΘΕΑ αποτελεί επιτυχημένο υπόδειγμα νομικού προσώπου σωματειακού χαρακτήρα που εξυπηρετεί σκοπό δημόσιας ωφέλειας. Ένα μοναδικό δείγμα δημόσιας λειτουργίας μέσα από θεσμούς της κοινωνίας των πολιτών»
 
thepressproject.gr