Συγχαρητήρια Γ. Πλακιωτάκη στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για την επιτυχία τους

2:44 μ.μ. - Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
02:09 μ.μ. - Δευ, 03/44/2018
Image: Συγχαρητήρια Γ. Πλακιωτάκη στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για την επιτυχία τους

Το Λιμενικό Σώμα έχει έμπειρα στελέχη και μπορεί να καταφέρει τέτοιου είδους χτυπήματα στους εμπόρους ναρκωτικών

Τον Λιμενάρχη Ιεράπετρας  Πλωτάρχη Λ.Σ. και το προσωπικό του Λιμεναρχείου συνεχάρη ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και Βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης για την επιτυχία  της επιχείρησης εντοπισμού  συσκευασιών κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή «σοκολάτας» βάρους 1.269,45 κιλών σε αλιευτικό σκάφος που είχε εντιπιστει νότια της Ιεράπετρας και  οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο της πόλης, Η επιμονή και υπομονή του προσωπικού έφεραν στο φως τις καλά κρυμμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
 
Ο κ. Πλακιωτάκης απευθυνόμενος προς τον Λιμενάρχη και το προσωπικό του Λιμεναρχείου και του πλωτού σκάφους Λ.Σ. 138 τόνισε ότι ήταν αποφασιστική η παρέμβασή τους εμπεδώνονταςς με αυτό τον τρόπο  το αίσθημα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο αναβαθμίζοντας  και αναδεικνύοντας το ρόλο του Λιμενικού Σώματος.

Το λιμενικό σώμα έχει δύο πόδια. Το ένα εξυπηρετεί την εμπορική ναυτιλία και το άλλο την προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού ζητήματος και  την εξυχνίαση περιστατικών όπως αυτό το οποίο καταφέρατε με επιτυχία. Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο και στο μέλλον τόνισε.  Πρόσθεσε  ότι  θα  πιέσει και απο  πλευράς του προκειμένου να ικανοποιηθεί  ένα  αίτημα  του  Λιμεναρχείου που έχει  να κάνει με  την παραχώρηση χρήσης του χώρου στο ισόγειο  του κτιρίου, εκεί που  στεγαζόταν το  Τελωνείο, το οποίο  ανήκει στην ευθύνη της Κτηματικής  Εταιρίας του Δημοσίου. Από την πλευρά του ο κ. Λιμενάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτακη για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του, του προσέφερε τον πρώτο θηραιο που έχει φτιάξει το Λιμεναρχείο  Ιεράπετρας. Στάθηκε στην μεγάλη συμβολή του κ. Πλακιωτακη οταν το 2014 το τότε Υπολιμεναρχείο κινδύνευε να υποβαθμιστεί , αντιθέτως  όμως αναβαθμίστηκε  σε  Λιμεναρχείο. Ο κ. Παπαδάκης κατέληξε λέγοντας ότι το Λιμενικό Σώμα είναι σε ετοιμότητα, έχει έμπειρα στελέχη και μπορεί να καταφέρει τέτοιου είδους χτυπήματα στους εμπόρους ναρκωτικών. Είμαστε περήφανοι για αυτό και το εισπράττουμε και από τους πολίτες και την τοπική κοινωνία.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και συνεχάρη τους συναδέλφους, ο πρόεδρος της Ένωσης προσωπικού Λ.Σ. Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος.