Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

12:43 π.μ. - Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
12:10 π.μ. - Τρί, 15/43/2019
Image: Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού είχε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού είχε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στα γραφεία της Π.Ε. Λασιθίου. Η κα Σοφιανού ευχήθηκε στον κ. Γουλιδάκη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα επισημαίνοντας ότι προσβλέπει στην συνέχιση της καλής συνεργασίας όπως είχε και με την πρώην Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα που είχαν ξεκινήσει. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ευχαρίστησε την κα. Σοφιανού εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συνεχιστεί η καλή συνεργασία μεταξύ Π.Ε. Λασιθίου και Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα. Σοφιανού ενημέρωσε τον κ. Γουλιδάκη για όλα τα θέματα που απασχολούν την υπηρεσία αλλά και για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν και για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα μέσω του ΕΣΠΑ τα οποία είναι η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου , η αποκατάσταση του εγκάρσιου τείχους της Σπιναλόγκα και η αποκατάσταση και ανάδειξη του Φρουρίου Καλέ στην Ιεράπετρα, τα οποία θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος. Η κα. Σοφιανού ενημέρωσε παράλληλα τον κ. Γουλιδάκη ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου έχει εκπονήσει και έχει ώριμες μελέτες τις οποίες αναμένεται να υλοποιήσουν μέσω του προγράμματος ΟΧΕ που αφορούν μεταξύ άλλων τη συντήρηση και ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων στο Μύρτο, το οχυρωματικό τείχος στη Σητεία αλλά και την αποκατάσταση εικονογραφημένων βυζαντινών εκκλησιών.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επεσήμανε στην κα. Σοφιανού ότι η Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε. Λασιθίου θα  υποστηρίξει τα θέματα  που αφορούν την υπηρεσία και τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου ενώ θα προσπαθήσει μέσα και από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης να αναδείξει τους αρχαιολογικούς χώρους.