Συμπολίτισσα μας καταγγέλει βοθρολύματα δίπλα στο σπίτι της λόγω διαρροής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης

12:10 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Πέμ, 07/10/2020
Image: Συμπολίτισσα μας καταγγέλει βοθρολύματα δίπλα στο σπίτι της λόγω διαρροής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης

Δείτε εδώ την επιστολή που έστειλε στο hxonews.gr

Της Δερμιτζάκη Μαρίας, κάτοικου Επισκοπής Ιεράπετρας

τηλέφωνα επικοινωνίας: 2842031188 και 6976639234(Δερμιτζάκη Αρχόντισσα)

Προς την Υγειονομική Υπηρεσία Αγίου Νικολάου

Θέμα: «Βοθρολύματα δίπλα στο σπίτι μου λόγω διαρροής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης»

Ονομάζομαι Δερμιτζάκη Μαρία, είμαι μόνιμη κάτοικος Επισκοπής Ιεράπετρας. Το σπίτι μου βρίσκεται λίγα μέτρα από τη διασταύρωση της νέα Εθνικής Οδού με την Παλαιά με τα φανάρια (που ποτέ δε λειτουργούν). Στα 30-40 μέτρα από τη διασταύρωση και στα 10 μέτρα από το σπίτι μου, εδώ και χρόνια, έχει βλάβη ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης. Αποτέλεσμα, τα βοθρολύματα τα βγαίνουν στον δρόμο και να πέφτουν στο ποτάμι όπου λυμνάζουν. Τα τεράστια καλάμια και τα ξύλα από κλαδέματα που ρίχνουν στο σημείο οι υπάλληλοι του Δήμου, τα σκεπάζουν. Ωστόσο, όταν πλησιάσει κάποιος στη γέφυρα βλέπει τα λύματα να τρέχουν ενώ η δυσοσμία καλύπτει την περιοχή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έρχονται κατά καιρούς και το επιδιορθώνουν αλλά σε διάστημα μιας εβδομάδας ο αγωγός βουλώνει και το πρόβλημα επανέρχεται. Την τελευταία φορά η επιδιόρθωση κράτησε λίγες ώρες. Ουσιαστικά, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, τρεις εβδομάδες ρέουν τα λύματα και μία όχι. Το τελευταίο διάστημα που βρισκόμαστε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, σχεδόν από την αρχή της, τα λύματα δεν έχουν σταματήσει να ρέουν στο ποτάμι. Έχω απευθυνθεί στους αιρετούς εκπροσώπους μας στον Δήμο, παίρνω τηλέφωνα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου ή της περιφέρειας, κανείς δε δίνει σημασία.

Δε χρειάζεται εγώ να εξηγήσω στην υπηρεσία σας τους κινδύνους για την υγεία μας και το περιβάλλον. Τώρα, μάλιστα, που αυξάνεται η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η κατάσταση είναι αφόρητη. Τα κουνούπια και οι μύγες έχουν πολλαπλασιαστεί και κατά τη γνώμη μου σε αυτό έχουν συμβάλει τα λύματα.

Είναι 72 ετών, με κινητικά προβλήματα και άλλες ασθένειες που συνοδεύουν άτομα της ηλικίας μου καθώς και αλλεργίες. Στο σπίτι μου έρχονται τα εγγόνια μου, παιδιά-μαθητές του δημοτικού.

Παρά την ηλικία μου, προσπαθώ, παλεύω να λυθεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους τους αρμόδιους καθαριότητας. Πολλές φορές το έχω κοινοποιήσει δημόσια μέσω τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Ζητώ βοήθεια από την υπηρεσία σας και άμεση παρέμβαση. Όλα αυτά που σας αναφέρω είναι αληθινά και μπορείτε εύκολα να τα διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια.

Παρακαλώ, να προβείτε άμεσα σε ενέργειες διότι τίθεται σοβαρό θέμα υγείας.

Στη διάθεσή σας για ό,τι χρειάζεστε.

Με τιμή

Δερμιτζάκη Μαρία