Τα αποτελέσματα συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στην Ιεράπετρα

10:23 π.μ. - Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021
10:04 π.μ. - Δευ, 05/23/2021
Image: Τα αποτελέσματα συναντήσεων του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου στην Ιεράπετρα

Επίσκεψη σε Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ΤΟΕΒ, Μύρτος και Αστυνομία

Σειρά επαφών είχε τις τελευταίες ημέρες στην Ιεράπετρα ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννη Γουλιδάκης. Μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο με τον οποίο συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως είναι η επένδυση στη Μονή Τοπλού, η ολοκλήρωση της μελέτης για την ανέγερση του νέου Γηροκομείου Σητείας, η συνεργασία για συντηρήσεις, παρεμβάσεις, ανασκαφικές εργασίες σε Ιερούς Ναούς αλλά και η αποκατάσταση του κτιρίου του Παλαιού Οικοτροφείου στον αύλειο χώρο της Μητρόπολης.

hxonews

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΟΥ

Επίσης ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Μύρτου όπου μαζί με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παντελάκης συζήτησαν για το έργο που υλοποιείται στον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας Βιάννου, τους καθαρισμούς ρεμάτων, αλλά και για το έργο στην ευθεία στις Αμμουδάρες, μπροστά από το φούρνο του Ψαρρού όπου ο εργολάβος θα εγκατασταθεί εντός του μηνός. Επισκέφθηκαν τέλος και την παλαιά Γέφυρα Μύρτου προκειμένου να δουν το έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια.

hxonews

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Συνάντηση έγινε και στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, με το Δ.Σ. και τον διευθυντή του Οργανισμού όπου τέθηκαν γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και η αναγκαιότητα αλλαγών του καταστατικού χάρτη ώστε να ξεπεραστούν εμπόδια και οι Οργανισμοί να μπορέσουν να οργανωθούν καλύτερα. Ειδική αναφορά έγινε στην πορεία του έργου της προσαγωγού διώρυγας όπου παρατηρείται μια στασιμότητα με τον επιβλέπων μηχανικών με τον οποίο υπήρξε επικοινωνία να μεταφέρει ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται στη διαδικασία της προμήθειας υλικών και κυρίως σωληνώσεων που είναι σε εξέλιξη. Η απάντηση αυτή του μηχανικού εφησύχασε προς το παρόν τις όποιες ανησυχίες, σε κάθε περίπτωση όμως παρακολουθούν το θέμα και την πορεία του τόσο σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γουλιδάκη:

-

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου στην Ιεράπετρα:

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης σε ολόκληρη την Π.Ε. Λασιθίου, στο προσεχές χρονικό διάστημα,  την Παρασκευή 02-04-2021, είχε σειρά συναντήσεων στην Ιεράπετρα, συνοδευόμενος από τον Ειδικό του Σύμβουλο, δικηγόρο Νικ. Παπαδάκη,  αρχής γενομένης από το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας,  όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Α.Τ. κ. Νίκος Παντής, ο Υποδιοικητής κ. Νίκος Τζουμάκας, ο Διοικητής του Τ.Α. Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, και το στέλεχος κ. Ηλίας Ταραράς. Κατά την συζήτηση που επακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω υπηρεσία,  (υλικοτεχνικές υποδομές, με βασικά το κτιριακό & θέματα εξοπλισμού οχημάτων και την  υποστελέχωση), τις δράσεις των αστυνομικών υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας και ανταλλάχτηκαν απόψεις  για τα θέματα αστυνόμευσης, παράτυπων μεταναστών, και γενικότερα θέματα που απασχολούν τόσο το Α.Τ. Ιεράπετρας αλλά και τους πολίτες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καθημερινά καταβάλουν με σκοπό την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει  στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του σε ότι του ζητηθεί ,  και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

Στην συνέχεια ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης & Σητείας, όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλο, και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως & Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Σκαρβέλη. Κατά την διάρκεια της συζήτησης που επακολούθησε  τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξετάσθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Μητροπόλεως και Αντιπεριφέρειας με έμφαση σε κοινωφελή έργα, όπως η αποκατάσταση του παλαιού Οικοτροφείου στην αυλή της Μητροπόλεως, η αποπεράτωση του Γηροκομείου Ιεράπετρας και ο σχεδιασμός για την ανέγερση του Γηροκομείου Σητείας, οι ανασκαφές στον Άγιο Ανδρέα στην Ιεράπετρα, αλλά και τεχνικά έργα όπως η διαμόρφωσης εισόδου Μονής Εξακουστής και ο καθορισμός του κόμβου Φανερωμένης. Τέλος επισημάνθηκε η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας και ανταλλάχτηκαν αναμνηστικά δώρα. 

Τελευταία επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τ.Ο.Ε.Β. Ιεράπετρας, παρουσία του Προέδρου του κ. Παπαδάκη Εμμ. και του Δ/ντή κ. Λιοντάκη Ιωαν. Ο Αντιπεριφερείαρχης ενημερώθηκε από τα δύο στελέχη του ΤΟΕΒ, για την πορεία των έργων της προσαγωγού του φράγματος Μπραμιανών, για την τρέχουσα μελέτη ψηφιοποίησης τόσο των υπηρεσιών όσο και ολοκλήρου του δικτύου, που σκοπό έχει την άμεση γνωστοποίηση βλαβών και την ταχύτατη αποκατάσταση των. Επακολούθησε συζήτηση επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, και αρμοδιοτήτων της Αντιπεριφέρειας,   και  προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα εκ μέρους του Αντιπεριφερείαρχη.

Από το Γραφείο τύπου Π. Ε. Λασιθίου.