Τη χάραξη στρατηγικής για την τρίτη ηλικία ζητά ο Α. Πανταζής

11:42 π.μ. - Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Πέμ, 05/42/2020
Image: Τη χάραξη στρατηγικής για την τρίτη ηλικία ζητά ο Α. Πανταζής

Επίσης ζητά την εξυγίανση του Συλλόγου και τονίζει την ανάγκη για νέο 2ο Γηροκομείο στην Ιεράπετρα

Σε μια σειρά θεμάτων που επι σειρά ετών απασχολούν τη λειτουργία του Γηροκομείου Ιεράπετρας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής. Μίλησε για αρνητικές εξελίξεις με ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και φορείς του τόπου. Το κτίριο που στεγαζόταν μέχρι πρότινος το Δημοτικό Ορφανουδάκειο Γηροκομείο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο στον σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας εδώ και 19 χρόνια. συνέχεια σε όλες τις διοικήσεις μετά από εκλογικές διαδικασίες, δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στη διοίκηση. Αυτό σταμάτησε επί της δημοτικής αρχής Καλαντζάκη αν και τα πρώτα χρόνια της θητείας συμμετείχε ο τότε αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης. Προχθές οδηγήθηκε στην Αστυνομία ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου και μετέβη ο ίδιος μετά την κλήση που δέχθηκε . Αυτό σε αντίθεση με κάποιους άλλους, πρώην πρόεδρο, που είχε ένταλμα σύλληψης με αυτόφωρη διαδικασία και δεν είχε το σθένος να παρουσιαστεί και φρόντισε να κρύβεται ώστε επι δυο 24ωρα να μην μπορεί να τον βρει η αστυνομία. Ευθύνες θα αναλάβω και ο ίδιος που ήμουν μέλος της δημοτικής αρχής Καλαντζάκη που τα πρώτα χρόνια είχε ένα καλό ξεκίνημα όμως τα πράγματα άλλαξαν στην πορεία και για αυτό και αποχώρησα, είπε αρχικά ο κ. Πανταζής.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά στα παλαιότερα μοντέλα διοίκησης των δήμων, συλλόγων κλπ και τις αλλαγές που επήλθαν ως προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Προ χρόνων τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και πλέον η κατάσταση έχει διαμορφωθεί διαφορετικά . Έπρεπε λοιπόν στο πλαίσιο αυτό οι Διοικήσεις του συλλόγου να είχαν φροντίσει να γίνει μια εξυγίανση διοικητική που δυστυχώς δεν έγινε. Αρκέστηκαν στο κτιριακό θέμα. Έπρεπε να είχαν γίνει κάποια πράγματα από τις νεότερες διοικήσεις, είπε ο κ. Πανταζής.

Σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή δεν έχουν το θέμα του Γηροκομείου στις βασικές τους προτεραιότητες. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έδειξαν μετά τη συνέντευξη τύπου του συλλόγου. Οι εργασίες στο κτίριο που ανακαινίζεται καθυστερούν. Αλλά και να είχαμε έτοιμο το Γηροκομείο η χωρητικότητά του θα είναι περίπου στα 30 άτομα. Τι θα γίνουν οι άλλοι τρόφιμοι που είναι τώρα στη δομή; Υπάρχουν ακόμη 18 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Ωστόσο όμως φαίνεται πως έγινε ένας πρόχειρος σχεδιασμός και στη μελέτη για τη φέρουσα δυνατότητα και τις πραγματικές ανάγκες αλλά και γιατί χρειάστηκε επιπλέον χρηματοδόστηση και μάλιστα με ένα μεγάλο ποσό για να ολοκληρωθεί τελικά το έργο. Είναι αναγκαίο λοιπόν πέρα από το κτίριο που ανακαινίζεται να βρεθεί και άλλος,επιπλέον, χώρος καθώς οι ανάγκες είναι αυξημένες. Έπρεπε επίσης να είχε συσταθεί μια επιτροπή με επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όχι μόνο, ώστε να δούμε το θέμα της διαχείρισης. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση των επικεφαλής για το πως και με ποια μορφή θα λειτουργήσει το νέο γηροκομείο. Τίθενται δε και μια σειρά ερωτημάτων όπως τι θα γίνει με τις οφειλές όταν κλείσει το Γηροκομείο.

Το όλο θέμα είναι πολιτικό ζήτημα πια και όχι διοίκησης. Θα μπορούσαν ο Δήμος και η Αντιπεριφέρεια με έγγραφό τους όπου θα παρατίθενται στοιχεία όπως οι ανάγκες της κοινωνίας, με τον προβληματισμό τι θα γίνει με τους τρόφιμους και τους εργαζόμενους, την πορεία των εργασιών στο ανακαινισθέν κτίριο κλπ να πείσουν το δικαστήριο να πάει παραπέρα η λειτουργία της δομής ώσπου να ολοκληρωθούν οι εργασίες , είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πανταζής.