Τι απαντά η αντιδήμαρχος στο ρεπορτάζ του Ηχώ 99,8 για τα σκουπίδια στα βουνά της Ιεράπετρας

9:54 π.μ. - Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020
09:05 π.μ. - Δευ, 11/54/2020
Image: Τι απαντά η αντιδήμαρχος στο ρεπορτάζ του Ηχώ 99,8 για τα σκουπίδια στα βουνά της Ιεράπετρας

Να αλλάξουμε νοοτροπία και να κρατήσουμε τον τόπο μας καθαρό , δηλώνει η Μ. Ρουμελιωτάκη

Την δική της άποψη σχετικά με το ρεπορτάζ του Ηχώ 99,8 για σκουπίδια στα ορεινά της Ιεράπετρας εκφράζει η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Μαρία Ρουμελιωτάκη επισημαίνοντας ότι δυστυχώς ασυνείδητοι πολίτες αφήνουν σκουπίδια και στα βουνά και στη θάλασσα. Είναι θέμα ευαισθητοποίησης των πολιτών που πέρα από το αισθητικό κομμάτι δεν αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που απορρέουν για το περιβάλλον ή για εκδήλωση πυρκαγιάς. Δεν πετάμε μπάζα ή φυτικά υπολείμματα όπου βρούμε δημιουργώντας παράνομες χωματερές . Υπάρχουν αδειοδοτημένοι χώροι για τον σκοπό αυτό. Είναι επίσης απαράδεκτο να βλέπουμε κάδους μικρούς ή μεγαλύτερους με σκουπίδια και αντί να πάμε τα απορρίμματα σε έναν διπλανό να τα αφήνουμε έξω από αυτούς. Επίσης δεν πετάμε μπάζα μέσα σε κάδους και στους κάδους ανακύκλωσης δεν πετάμε ογκώδη αντικείμενα ή οικιακά απορρίμματα. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πρόσθεσε πως στον στον προγραμματισμό είναι να τοποθετηθεί στα τέλη Ιουνίου ένα κοντέινερ στο κέντρο του Στόμιου για την εναπόθεση νάιλον θερμοκηπίου και μεγάλος κάδος για το χαρτί.

Ειδικότερα για τα ογκώδη αντικείμενα ανέφερε ότι θα γίνει ένα πράσινο σημείο στον χώρο του ΣΜΑ για τα ογκώδη αντικείμενα. Είναι στο στάδιο της μελέτης και θα χρηματοδοτηθεί από την περιφέρεια. Όταν γίνει αυτό θα υπάρχει κάποιο κόστος με το οποίο θα επιβαρύνεται ο πολίτης που θέλει να μεταφέρει τα ογκώδη αντικείμενα. Όμως και για αυτό θα χρειαστεί η συνεργασία των πολιτών.

Αναφέρθηκε τέλος και στην ανταποδοτική ανακύκλωση που θα εφαρμοστεί σύντομα στην Ιεράπετρα.