Τι είναι και πως θα λειτουργήσει το κέντρο ιχνηλάτησης κορωνοϊού στο Λασίθι

12:01 μ.μ. - Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Τρί, 05/01/2021
Image: Τι είναι και πως θα λειτουργήσει το κέντρο ιχνηλάτησης κορωνοϊού στο Λασίθι

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8

Συνεχείς είναι προσπάθειες της Περιφέρειας Κρήτης να συμβάλλουν στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, με χρηματοδοτήσεις, προμήθεια υγειονομικού υλικού, εκπαίδευση εργαζομένων κλπ. Μια ακόμη δράση δρομολογείται αυτό το διάστημα. Μετά από συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Πρόκειται για τα Κέντρα Ιχνηλάτησης που θα λειτουργούν σε υπηρεσίες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων. Όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης Τα τοπικά Κέντρα Ιχνηλάτησης είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και θα ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία τους. Το προσωπικό που θα απασχοληθεί , είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες. Ο ρόλος τους θα είναι να συμβάλλουν στη διαδικασία Ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και των στενών επαφών τους μετά από συνεννόηση από τη ΓΓΠΠ. Η δομή θα λειτουργήσει την Πέμπτη, από Δευτέρα όμως θα υπάρχει μια πιο σαφή εικόνα για τον τρόπο δράσης της ενώ δεν αποκλείεται εάν τα δεδομένα το επιτρέψουν να υπάρχει και ένας πιο διευρυμένος ρόλος κάτι όμως που θα εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο κ. Γουλιδάκης έκανε στη συνέχεια ένα σχόλιο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τέλος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δεδομένου ότι έχει λήξει στις 31-12-2020 η θητεία των αντιπεριφερειαρχών, σχολίασε ότι τα θέματα που απασχολούν το Λασίθι είναι πολλά και σοβαρά και από όποια θέση τον εμπιστευτεί ο Περιφερειάρχης, θα είναι παρών να προσφέρει μέσω των ρόλων που μπορεί να έχει ένας περιφερειακός σύμβουλος.