Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας από τον Βορίδη

9:48 π.μ. - Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Δευ, 09/48/2019
Image: Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας από τον Βορίδη

Ο Θ. Καλαντζάκης στον Ηχώ 99,8 για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

Τα αιτήματα της Ιεράπετρας μετέφερε ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της σύσκεψης του κ. Βορίδη στην Κρήτη. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν το πρόβλημα με τον δάκο και η δακοκτονία,   οι καταστροφές από θεομηνίες και η αποζημίωση πληγέντων, τα προβλήματα στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, η υποστελέχωση των υπηρεσιών από επιστημονικό προσωπικό και η αποκλειστική ενασχόληση του ήδη υπάρχοντος με γραφειοκρατικές διαδικασίες διοικητικών υπαλλήλων αλλά και η έλλειψη χρηματοδοτήσεων για μεγάλα έργα. 

Ο Υπουργός τόνισε ο κ. Καλαντζάκης δεν είναι η πρώτη φορά που ενημερώνεται για τα θέματα της Ιεράπετρας καθώς έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και άλλες συναντήσεις. Περιμένουμε  την ανταπόκριση του υπουργείου για τη στήριξη των παραγωγών, αλιέων, ελαιοπαραγωγών κ.α.  Παράλληλα πιστεύουμε ότι θα ικανοποιηθούν και τα λοιπά αιτήματα της Ιεράπετρας όπως η παραχώρηση ακινήτων ιδιοκτησίας του ΕΘΙΑΓΕ στον δήμο μας για αξιοποίηση και σε  αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και θα πιέσουμε. 

Ερωτηθείς για τη σύσταση αγροτικής επιτροπής στον δήμο ανέφερε ότι ήδη από την προηγούμενη περίοδο υπήρχε επιτροπή και θα ανανεωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα όπως  και οι λοιπές επιτροπές στον δήμο.

Τέλος έκανε αναφορά στην επιστολή που απέστειλε προς τους βουλευτές της Κρήτης έτσι ώστε να στηρίξουν την προσπάθεια της Ιεράπετρας για τη λειτουργία του τμήματος Φυσικοθεραπείας, σημειώνοντας πως η Ιεράπετρα διεκδικεί τη λειτουργία και άλλων σχολών. 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλαντζάκη: