Την επόμενη εβδομάδα η τροπολογία στη Βουλή για τον ΒΟΑΚ

11:49 π.μ. - Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018
11:10 π.μ. - Δευ, 01/49/2018
Image: Την επόμενη εβδομάδα η τροπολογία στη Βουλή για τον ΒΟΑΚ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ «Πρώτη Είδηση» της Τετάρτης 10 Ιανουαρίου ότι: «την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή για να γίνει ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ».
 
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε ότι: «για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, όπως είχαμε πει, τα τεύχη δημοπράτησης ήταν έτοιμα μέσα στο Δεκέμβριο. Όμως ο διαγωνισμός δεν μπορούσε να βγει, γιατί η αρχή που πρέπει να τρέξει στο διαγωνισμό είναι το Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία που υπάρχει, ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Πρέπει λοιπόν να περάσει στην Βουλή σχετική τροπολογία… η οποία έχει ήδη κατατεθεί και αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου μετά να ακολουθήσει ο διαγωνισμός του ΒΟΑΚ».
 
Ο κ. Σπίρτζης έδωσε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των συμπολιτών μας που την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ και ενημέρωσε ότι «εκτός από τον ΒΟΑΚ έχουν προβλεφθεί 25 εκατομμύρια ευρώ, από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων, για δράσεις Οδικής Ασφάλειας στο υπάρχον οδικό δίκτυο της Κρήτης… και αυτό δεν υπογράφηκε τώρα λόγω του ατυχήματος. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν και τους επικίνδυνους κόμβους, όπως τον κόμβο της Αγίας Πελαγίας».


Πηγή: anatolh.com