Το ΚΚΕ για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο

12:33 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Παρ, 29/33/2021
Image: Το ΚΚΕ για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στον Άγιο Νικόλαο

"Αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης"

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αποκαλύπτουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για το μη-ασφαλές και χωρίς ουσιαστικά μέτρα άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παρά τις επισημάνσεις και τα αιτήματα των σωματείων και των συλλόγων των εκπαιδευτικών και των γονιών. Η διαχείριση της πανδημίας εξαντλείται στην επίκληση της ατομικής ευθύνης γιατί οι περικοπές, οι ελλείψεις και η υποστελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων είναι η πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά. Η αντιμετώπιση της υγείας σαν εμπόρευμα έχει ως αποτέλεσμα να υποτάσσεται αυτό το κοινωνικό αγαθό στην λογική της κερδοφορίας και όχι στις ανάγκες του λαού! Οι ουρές, αυτές τις μέρες, στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια του Αγίου Νικολάου είναι συνέχεια αυτών στην Σητεία στις αρχές του μήνα.

Αποκαλύπτουν όσους τοπικούς παράγοντες σπέρνουν τον εφησυχασμό, μεταφέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται στις πλάτες του λαού κι επιπλέον στρέφονται ενάντια σε όσους διεκδικούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής αυτών και των παιδιών τους! Με τη στάση τους αυτή καλύπτουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ για την κατάσταση των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, τα ελλειπή πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που αφήνουν εκτεθειμένους στην πανδημία υγειονομικούς, εργαζόμενους, μαθητές, εκπαιδευτικούς και τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με τον εμβολιασμό!

Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα νοσοκομεία του νομού μας με τη συμπαράσταση άλλων μαζικών φορέων, την οργάνωση και τη διεκδίκηση των κατοίκων μέτρων για την υγεία και ενίσχυση των μονάδων υγείας συνολικά του νομού μας.

Αποκτά μεγάλη επικαιρότητα λόγω των εξελίξεων η πρωτοβουλία των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθεί κατ΄επειγόντως και στους 4 δήμους του Λασιθίου το θέμα «Η κατάσταση των μονάδων υγείας της ΠΕ Λασιθίου, τα μέτρα που απαιτούνται για την θωράκιση της υγείας του λαού και η πορεία εμβολιασμού σε συνθήκες πανδημίας».

Τώρα είναι κρίσιμη ώρα για να παρέμβει ο λαός!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που αρνούνται να πράξουν τόσο καιρό!

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά τα μέτρα που μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές!

Ειδικά για τα σχολεία:

Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός με 15 μαθητές ανά τάξη.

Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και φροντίδα όσων νοσούν με ευθύνη του υπουργείου υγείας, του ΕΟΔΥ, της 7ης ΥΠΕ.

Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες υγιεινής σε κάθε σχολείο.

Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Διεκδικούμε άμεση ενίσχυση των μονάδων υγείας του νομού:

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες σε όλα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Λασιθίου. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση της υγείας.

Για τις ανάγκες των εμβολιαστικών κέντρων, τον μαζικό κι έγκαιρο εμβολιασμό του πληθυσμού, την παρακολούθησή του μετά τον εμβολιασμό και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να γίνουν προσλήψεις κι όχι μετακινήσεις προσωπικού από τα ήδη υποστελεχωμένα νοσοκομεία και ΚΥ. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων για τον έγκαιρο και μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού

Δημόσια, δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στο σύνολο του νομού Λασιθίου, με ευθύνη του ΕΟΔΥ και ιδιαίτερο βάρος σε μεγάλους χώρους δουλειάς π.χ. δήμοι, σχολεία, supermarket, ελαιουργεία, ξενοδοχεία με το άνοιγμα της σεζόν κ.α. Ουσιαστική ιχνηλάτηση των θετικών κρουσμάτων. Επιβεβαίωση των rapid test με μοριακά τεστ.

Να παρθούν και να ενισχυθουν τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς

Όταν ο λαός βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, τότε μόνο μπορούν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για αυτόν και τα παιδιά του!