Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

12:57 μ.μ. - Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Πέμ, 21/57/2020
Image: Το Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού

Η 21η Μαΐου έχει καθιερωθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμικής Διαφορετικότητας

Η θέσπιση μιας ημέρας για την Πολιτισμική Διαφορετικότητα έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την διεύρυνση της γνώσης των λαών σχετικά με τον Παγκόσμιο Πολιτιστικό πλούτο και την γνώση της αξίας της Πολιτισμικής Διαφορετικότητας.

Η Πολιτισμική Διαφορετικότητα σηματοδοτεί την ενδυνάμωση ενός παγκόσμιου στόχου: την παγκόσμια πολιτισμική συνύπαρξη. Ο Πολιτισμός είναι η πιο πηγαία έκφραση της λαϊκής ψυχής. Μέσα από την συνειδητοποίηση των πολιτισμικών πολυμορφιών μαθαίνουμε να ζούμε μαζί αρμονικά.

Οι ημέρες που διανύουμε αποτελούν πρόκληση για την ανθρωπότητα, πρόκληση για την ανθρώπινη ζωή. Όμως μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης αναδείχθηκε η αξία του πολιτισμού και η δύναμη που έχει να ενώνει τους ανθρώπους. Αυτές τις ημέρες, Θέατρο, μουσική και πολιτισμικοί χώροι στάθηκαν βασικοί πυλώνες ένωσης των λαών και των ανθρώπων μεταφέροντας κλίμα αλληλεγγύης, ελπίδας και συμπαράστασης.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» ως φορέας πολιτισμού τιμά την σημερινή ημέρα, εύχεται καλή συνέχεια και «ας μείνουμε όλοι ασφαλείς».