Το πανάκριβο τραπέζι των μεγαλογιατρών, αποδείχτηκε… κομπίνα

2:21 μ.μ. - Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Τετ, 26/21/2020
Image: Το πανάκριβο τραπέζι των μεγαλογιατρών, αποδείχτηκε… κομπίνα

Τα SMS με τις απειλές που δέχτηκε Κρητικός επιχειρηματίας, που παραλίγο να πέσει θύμα απάτης - Προσοχή: Κι άλλα περιστατικά στην Κρήτη

Ένα γεύμα αξίας 2.000 ευρώ, Ιταλικά κρασιά αξίας 900 ευρώ και 26 μεγαλογιατροί από την Ελβετία. Αυτά ήταν τα «συστατικά» της - τελικά - κακοκοστημένης απάτης, θύμα της οποίας, παραλίγο, να «πέσει» ένας Κρητικός επιχειρηματίας.

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στις Κάτω Γούβες, δέχτηκε μία κλήση και, έπειτα, ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό του τηλέφωνο από έναν άγνωστο αριθμό.

Στην αρχή, όλα φαίνονταν φυσιολογικά, αφού, ο… γιατρός «Μανόλης Παπαδάκης», ζητούσε από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου να κλείσει ένα τραπέζι 26 ατόμων για τις 6 Σεπτεμβρίου.

hxonews

Η επικοινωνία τους συνεχίστηκε και τηλεφωνικώς, με το… γιατρό να δίνει περεταίρω λεπτομέρειες στον ιδιοκτήτη του καταστήματος: «Με πήρε τηλέφωνο στις 10 το πρωί της Δευτέρας, μου συστήθηκε και με ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα “σοβαρό” τραπέζι, το οποίο θα αποτελείται από Ελβετούς γιατρούς, μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς και σημαίνοντα στελέχη του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο neakriti.gr.

«Μάλιστα, ο άνδρας είχε ασχοληθεί και με όλες τις λεπτομέρειες: Μου είπε πως το τραπέζι θα στοιχήσει, συνολικά 2.000 ευρώ. Είχε ήδη αποφασίσει πως οι καλεσμένοι θα κάθονταν ανά 6 άτομα στα τραπέζια. Ενώ, είχε κοστολογήσει το φαγητό στα 1.100 ευρώ και τα υπόλοιπα 900 ευρώ θα διατίθενταν στα ακριβά, Ιταλικά κρασιά», συνέχισε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στις Κάτω Γούβες. «Εγώ, ήμουν σκεπτικός, ωστόσο, του απάντησα πως θα σκεφτώ την πρότασή του», συμπλήρωσε.

Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το τελευταίο τηλεφώνημα του «Μανόλη Παπαδάκη» στον ιδιοκτήτη… «Με πήρε, ξανά, τηλέφωνο στις 12 το μεσημέρι και μου είπε πως μένει μόνο μία τελευταία λεπτομέρεια που πρέπει να κανονιστεί: Επειδή τα κρασιά θα έρχονταν από την Ιταλία, εκείνος θα πλήρωνε 450 ευρώ και εγώ θα έπρεπε να δώσω 250 ευρώ», είπε ο ίδιος.

«Αρνήθηκα και ξεκίνησε τις απειλές»

Μιλώντας στο neakriti.gr, ο ιδιοκτήτης που παραλίγο να πέσει θύμα απάτης δήλωσε: «Τότε ήταν που βεβαιώθηκα πως πρόκειται για απάτη. Με είχε υποψιάσει, βέβαια, από την αρχή, η ανορθογραφία των SMS, ωστόσο δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία, μέχρι εκείνη τη στιγμή».

hxonews
hxonews

«Προφανώς και αρνήθηκα οποιαδήποτε συνδιαλλαγή μαζί του, με αποτέλεσμα να δεχτώ σωρεία απειλών και ύβρεων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.

neakriti.gr