Τροχαία: 5 νεκροί σε 7 μέρες στην Κρήτη - 24 τα θύματα της ασφάλτου από αρχές του χρόνου

10:05 π.μ. - Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019
10:04 π.μ. - Παρ, 05/05/2019
Image: Τροχαία: 5 νεκροί σε 7 μέρες στην Κρήτη - 24 τα θύματα της ασφάλτου από αρχές του χρόνου

Μακραίνει η μακάβρια λίστα με τους συνανθρώπους μας που χάνουν τη ζωή τους, έχοντας τραυματιστεί σε τροχαία στους δρόμους της Κρήτης

Πέντε άνθρωποι νεκροί στην βωμό της κρητικής ασφάλτου μέσα σε μία εβδομάδα. Οι τραγωδίες στο νησί δεν έχουν τέλος. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο και προκαλεί ανατριχίλα, η μεγαλόνησος από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και την Παρασκευή του Πάσχα μετράει 5 ανθρώπους που ενεπλάκησαν σε τροχαία δυστυχήματα, να φεύγουν από την ζωή, έχοντας υποκύψει στα βαρύτατα τραύματα τους και βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες του μια για πάντα.
 
Ενώ την ίδια ώρα φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ζωή στις εντατικές νοσοκομείων της Κρήτης.
 
Νεκρή 63χρονη έπειτα από τροχαίο το Μεγάλο Σάββατο
 
Μετά τον αδόκητο χαμό τεσσάρων συνανθρώπων μας σε Χανιά και Ηράκλειο, τις προηγούμενες ημέρες, χθες ακόμη μια συντοπίτισσά μας άφησε την τελευταία της πνοή: Πρόκειται για μια 63χρονη γυναίκα, η οποία είχε τραυματιστεί βαρύτατα μετά από παράσυρσή της από διερχόμενο όχημα, στην πόλη των Χανίων, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου.
 
Η 63χρονη νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση τις προηγούμενες ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η τραυματίας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, όπου το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα η 63χρονη να αφήσει την τελευταία της πνοή χθες το πρωί.
 
Το τροχαίο ατύχημα, που έμελλε να αποβεί μοιραίο για την αδικοχαμένη γυναίκα, σημειώθηκε το πρωί της 27ης Απριλίου, σε κεντρική περιοχή των Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 63χρονη φέρεται να χτυπήθηκε από διερχόμενη μοτοσυκλέτα, επί της οδού Κόρακα, δίπλα στην πλατεία 1866.
 
Από την αρχή της νοσηλείας της, η κατάσταση της υγείας της 63χρονης είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα σοβαρή.
 
Από το ατύχημα, η γυναίκα είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η τραυματίας είχε παραληφθεί τότε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τη μετέφερε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η 63χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
 
Τις επόμενες ημέρες, το ιατρικό προσωπικό έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να σώσει την τραυματία, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνει. Εξάλλου, όπως είχε αναφέρει μιλώντας πριν από λίγα 24ωρα στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργος Ζουρίδης, «η κατάσταση της υγείας της 63χρονης είναι μη αναστρέψιμη».
 
Βάρυς ο φόρος αίματος στα Χανιά
 
Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα της Πρωτομαγιάς σημειώθηκε - και πάλι στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων - τροχαίο δυστύχημα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό τέλος δύο συντοπίτες μας. Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης σημειώθηκε τροχαίο στο Πλατάνι Χανίων με την εμπλοκή δύο μοτοσυκλετών και ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους δύο Κρητικοί 21 και 57 ετών.
 
Θρήνος και στο Ηράκλειο
 
Εξάλλου, λίγα 24ωρα νωρίτερα, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, έλαβαν χώρα άλλα δύο τροχαία δυστυχήματα - σε Μαλεβίζι και Μεσαρά, αντίστοιχα - τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε δύο συντοπίτες μας ηλικίας 63 και 38 ετών, αντίστοιχα.
 
Καραμπόλα στον ΒΟΑΚ
 
Στο μεταξύ, αργά χθες το μεσημέρι σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με την εμπλοκή άνω των δύο οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Περίπου στις 4 χθες το μεσημέρι, υπήρξε σύγκρουση τριών (ή τεσσάρων σύμφωνα με άλλες πληροφορίες) αυτοκινήτων επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο ύψος της λεωφόρου Κνωσού.
 
Από την καραμπόλα δεν προκλήθηκε ευτυχώς κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Ωστόσο, προκλήθηκε “μποτιλιάρισμα”, καθώς για αρκετή ώρα η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο (όπου σημειώθηκε το τροχαίο) γινόταν με ρυθμούς “χελώνας”. Ως αποτέλεσμα, σχηματίστηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, επειδή η καραμπόλα σημειώθηκε πολύ κοντά στην έξοδο προς τη λεωφόρο Κνωσού, για λίγη ώρα η κίνηση των οχημάτων διεξαγόταν σημειωτόν και επί της λεωφόρου Κνωσού.
 
 
neakriti.gr
φωτο αρχείου