Τσιφετάκης: Αν δεν στηριχτούμε να παράξουμε προϊόντα η αγορά θα μείνει χωρίς τρόφιμα

10:00 π.μ. - Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Παρ, 27/00/2020
Image: Τσιφετάκης: Αν δεν στηριχτούμε να παράξουμε προϊόντα η αγορά θα μείνει χωρίς τρόφιμα

Συνεχίζεται η χείριστη χρονιά και για το ελαιόλαδο που μένει απούλητο

Σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την περιφέρεια και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χνάρη αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ., Γιάννη Γουλιδάκη είναι ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος πρωτογενούς τομέα κ. Γ. Τσιφετάκης για τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και την κατάσταση στην αγορά λόγω κορωνοϊού. Μιλώντας στον Ηχώ 99,9 ο κ. Τσιφετάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των αγροτών που βλέπουν τους κόπους τους να πηγαίνουν χαμένοι, τα προϊόντα τους αδιάθετα να καταλήγουν ακόμη και στις χωματερές και όσα πωλούνται, να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές κάτω του κόστους. Δυστυχώς εάν συνεχιστεί ακόμη αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν μέτρα θα οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι, να παράξουμε προϊόντα αλλιώς η αγορά θα μείνει χωρίς τρόφιμα, τόνισε.

Προσθέτοντας στη συνέχεια πως δεν είναι όμως μόνο τα αγροτικά προϊόντα, τα κηπευτικά. Πρέπει να δούμε και τι γίνεται με το λάδι. Η φετινή χρονιά ήταν χείριστη. Επιπλέον λάδι στις αποθήκες επρόκειτο να διατεθεί στην αγορά της Ιταλίας Τώρα με τον κορωνοϊό πως θα μεταφερθεί, ποια η ζητησή του; Οι αρνητικές επιπτώσεις λοιπόν είναι πολυεπίπεδες Πρέπει το κράτος εδώ και τώρα να πάρει μέτρα διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο. Οι παραγωγοί έχουν τις υποχρεώσεις τους πως θα τις καλύψουν, σημείωσε ο κ. Τσιφετάκης.

Σχολίασε ακόμη την κατάσταση στις λαϊκές αγορές μετά την απόφαση απαγόρευσης σε παραγωγούς λαϊκών αγορών να στήνουν τους πάγκους τους σε λαϊκές εκτός της περιφέρειάς τους λέγοντας χαρακτηριστικά « θέλουν τα προϊόντα μας στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, τους παραγωγούς όμως δεν τους θέλουν εκεί. Αυτό δεν θα πρέπει να συνεχιστεί» κατέληξε ο κ. Τσιφετάκης .