Χαιρετισμός Θραψανιώτη στην εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για τον νεανικό αλκοολισμό

1:25 μ.μ. - Τρίτη, 16 Απριλίου 2019
01:04 μ.μ. - Τρί, 16/25/2019
Image: Χαιρετισμός Θραψανιώτη στην εκδήλωση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για τον νεανικό αλκοολισμό

Οι εξαρτήσεις είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλους μας

Διαβάζοντας κανείς το πρόγραμμα της ημερίδας και την θεματολογία των εισηγήσεων, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, για ένα θέμα που απασχολεί και απειλεί την κοινωνία και παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
 
Η ολιστική προσέγγιση  που γίνεται με την θεματολογία της ημερίδας, από την χρήση μέχρι την κατάχρηση του αλκοόλ, από τις αιτίες μέχρι τις συνέπειες, από την κατανόηση του προβλήματος στην αντιμετώπιση και την θεραπεία, αναδεικνύει  και την δική σας προσπάθεια αντιμετώπισης μιας τόσο σοβαρής απειλής .
   
Οι εξαρτήσεις είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλους μας.. Σε όποια κοινωνική τάξη ή ηλικία κι αν βρίσκεται. Ένα φαινόμενο που οδηγεί σ΄ έναν κόσμο γεμάτο πόνο, μοναξιά και απομόνωση και σε μια ζωή χωρίς όνειρα, λειτουργικότητα και ενεργητικότητα.
 
Δεν είναι όμως μόνο η εξάρτηση από το αλκοόλ, που είναι  το θέμα της σημερινής ημερίδας, αλλά και η εξάρτηση από ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια και τελευταία  η εξ ίσου σοβαρή η εξάρτηση από το διαδίκτυο, που απασχολούν και απειλούν από κάθε άποψη την κοινωνική συνοχή και ευημερία της κοινωνίας.
 
Θέλω να μείνω στον εφιάλτη του αλκοολισμού των νέων παιδιών.
 
Είναι η ηλικία κατά την  οποία  εύκολα μπορεί να επηρεαστεί κάθε νέος, θετικά ή αρνητικά. Οι αιτίες πολλές. Μια αποτυχία,  η απογοήτευση, ο μιμητισμός, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες, η ανεργία, μην ξεχνούμε ότι πλήττει κυρίως τους νέους αλλά και οι διακρίσεις όπως αυτή της μικρότερης  αμοιβής για ίδια εργασία κάτω των 24 ετών, (υποκατώτατο  μισθό τον βάφτισαν κάποιοι), που καταργήθηκε πρόσφατα, η ενδοοικογενειακή βία  κλπ .
 
Από τα στοιχεία που έρχονται στην δημοσιότητα, ολοένα και περισσότεροι ανήλικοι βυθίζονται σ αυτήν την εξάρτηση  μέσω του τρόπου ζωής που προβάλλεται. Το ποτό παρουσιάζεται σαν φυσιολογική κοινωνική δραστηριότητα, αν θέλει κάποιος να περνά καλά και να είναι επιτυχημένος στις κοινωνικές και ερωτικές του σχέσεις. Ο έφηβος που βρίσκεται  σε  μια διαρκή αναζήτηση εύκολα μπορεί να συνδέσει την κοινωνικότητα και τη διασκέδαση με το αλκοόλ χωρίς να μπορεί να καταλάβει ότι τον αποσυνδέει από το περιβάλλον του, συνεπώς από την πραγματικότητα.
 
Η συμβολή σας μέσω των προγραμμάτων και της προσφοράς των υπηρεσιών σας στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων τόσο στα εξαρτημένα άτομα όσο και στις οικογένειες τους είναι πολύτιμη. 
   
Η στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια από την πολιτεία είναι  και πρέπει να είναι αμέριστη .
   
Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω  την πρόεδρο του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη Μαρία για την παραχώρηση ακινήτου ιδιοκτησίας του Οργανισμού στο ΚΕΘΕΑ, στην Ιεράπετρα, για τις ανάγκες της υπηρεσίας.
 
Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια σας .
 
Καλή επιτυχία στην ημερίδα και καλή συνέχεια στο έργο σας
 
Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ