Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» ο Δήμος Ηρακλείου

5:37 μ.μ. - Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
05:02 μ.μ. - Παρ, 19/37/2021
Image: Χαρδαλιάς: Στο «κόκκινο» ο Δήμος Ηρακλείου

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Αγίου Νικολάου

Την ένταξη του Δήμου Ηρακλείου, και όχι ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο «κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης, ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 π.μ έως την Δευτέρα 1 Μαρτίου.

Παραμένει στο «κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Μάλιστα η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ «Αττικόν» και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε πως παρατηρείται αύξηση επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ άλλων περιοχών, στο Ρέθυμνο.

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως αίρεται το ολικό lockdown από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Τα μέτρα που ισχύουν στο «κόκκινο» επίπεδο, στο οποίο θα βρεθεί από αύριο ο Δήμος Ηρακλείου:

α) Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, β) τηλεκπαίδευση για τα λύκεια, γ) πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα, δ) λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και ε) κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Σε επίπεδο χώρας, στο καθολικό lockdown μπαίνουν από αύριο ως την 1η Μαρτίου η Κάλυμνος και ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Παραμένουν Αχαΐα, Εύβοια, Μύκονος και Αττική.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως στην Αχαΐα παρατηρείται μια σταθεροποίηση, αν και ο σημερινός τριψήφιος αριθμός δημιουργεί ανησυχία. Από την άλλη στην Εύβοια, όπως είπε, παρατηρείται σταθεροποίηση.

Στο «κόκκινο» εντάσσονται και η ΠΕ Κεφαλληνίας, ο δήμος Θάσου, αλλά και όλη η ΠΕ Ηλείας, πλην της Ανδρίτσαινας. Ο δήμος Αγιάς της ΠΕ Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, και οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας. Επίσης ο δήμος Άργους – Μυκηνών και ο δήμος Ζίτσας, της ΠΕ Ιωαννίνων.

Δεν παρατείνονται τα μέτρα στον δήμο Θήρας, στον δήμο Αγίου Νικολάου και στην Ζάκυνθο.