Χρυσή: Τι προκάλεσε τη μήνυση – αγωγή του Δημάρχου στον Παραγκαμιάν

1:05 μ.μ. - Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Δευ, 16/05/2022
Image: Χρυσή: Τι προκάλεσε τη μήνυση – αγωγή του Δημάρχου στον Παραγκαμιάν

Τα αναπάντητα ερωτήματα – Χρύσα Χατζημαρκάκη, Αργύρης Πανταζής και Γιώργος Ασπραδάκης μιλούν στον Ηχώ 99,8

Για τους λόγους που ώθησαν τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη να προβεί σε μήνυση – αγωγή κατά του συντονιστή της επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη νήσο Χρυσή κ. Καλούστ Παραγκαμιάν μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Όπως μεταξύ άλλων υποστήριξε, δεν μπορεί κανείς να δυσφημεί τον Δήμαρχο ως θεσμό και ως άνθρωπο, ούτε την πόλη της Ιεράπετρας. Είναι ψευδείς δημοσιεύσεις, κατηγορίες και ύβρεις. Ο συντονιστής της Επιτροπής κατά καιρούς εκφράζεται άκομψα με εκφράσεις κατά του Δημάρχου και ενός ολόκληρου Δήμου που δεν τιμούν κανένα, ούτε την ίδια την επιτροπή. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο. Δεν θα μιλήσω ούτε για σκοπιμότητες, ούτε για χρήματα, ούτε για συμφέροντα, μελέτες θέσεις. Αυτά θα τα δούμε στο Δικαστήριο. Ούτε ο κ. Γ. Ασπραδάκης αντιδήμαρχος και τακτικό μέλος της Επιτροπής ούτε προσωπικά ως αναπληρωματικό μέλος εκφράζουμε προσωπικές θέσεις. Εκπροσωπούμε στην Επιτροπή το δημοτικό συμβούλιο, είπε ανάμεσα σε άλλα.

-

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας ότι η παρούσα δημοτική αρχή παρέλαβε στα χέρια της μελέτη που είχε εκπονηθεί με παραγγελία του δήμου επί Δημαρχείας Σήφη Αναστασάκη η οποία προέβλεπε σημαντικά λιμενικά έργα για το νησί και η οποία δεν αξιοποιήθηκε. Στάθηκε στη ζημιά των επιχειρηματιών που έχουν τα πλοία, μεγαλύτερα ή μικρότερα μετά την απόφαση της Επιτροπής παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη Χρυσή και σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έπρεπε να είναι πρωτεργάτης σε ότι αφορά στο νησί. Συμφωνούν με αυτό που υποστηρίζει ο Δήμαρχος ότι τον πρώτο λόγο στη Χρυσή πρέπει να έχει η δημοτική αρχή. Αλλά η δημοτική αρχή έπρεπε να προχωρήσει σε πράξεις για τη Χρυσή, από την αρχή της θητείας της από την προηγούμενη περίοδο ήδη, τόσο για τους ξύλινους διαδρόμους όσο και για τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης, την οριοθέτηση της ακτογραμμής κλπ και να μην ενδιαφέρεται μόνο για τα απορρίμματα, υποστήριξε ανάμεσα σε άλλο κ. Πανταζής.

-

Εν συνεχεία μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ασπραδάκης λέγοντας ότι εξεπλάγην ευχάριστα που ο επικεφαλής της παραπάνω παράταξης κ. Α. Πανταζής αντιλαμβάνεται τους κινδύνους από την απόφαση της Επιτροπής. Θέλησε δε να διευκρινίσει ότι στον δήμο δεν υπάρχει από προηγούμενη δημοτική αρχή μελέτη για λιμενικές εγκαταστάσεις στο νησί. Υπάρχει ωστόσο μια τεχνική έκθεση η οποία όμως είναι σε αντίθεση με όσα προβλέπει η μελέτη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Ως δήμος σύμφωνα με το ΦΕΚ που διέπει το νησί έχουν την αρμοδιότητα εκπόνησης μελέτης λιμενικής εγκατάστασης και αυτό προχωρούν.